Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Air Serbia in Montenegro Airlines prilagajata število letov v Ljubljano

Oceni ta prispevek
(1 glas)
09 Jul 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Letalska prevoznika Air Serbia in Montenegro Airlines sta bila zaradi slabe epidemiološke situacije v Srbiji in Črni Gori zaradi zmanjšanja povpraševanja primorana v juliju ter preostanku poletnega voznega reda okrniti število tedenskih leto v Ljubljano.

Kar smo že ob ponovni vzpostavitvi letov napovedovali se sedaj udejanja. Opozarjali smo, da je vozni red na posameznih linijah, še posebej v tretje države, lahko zelo spremenljiv, glede na aktualno epidemiološko stanje v teh državah. Tako sta prevoznika Air Serbia in Montenegro Airlines že odpovedala nekaj julijskih letov v Ljubljano. 

Montenegro Airlines; Embraer E195
 Montenegro Airlines; Embraer E195

 

Ob vzpostavitvi letov, ko je bilo obljubljeno, da bo Črna Gora na zelenem seznamu (od sredine junija je nekaj dni tudi bila) je bil črnogorski prevoznik zelo optimističen ter napovedoval za drugo polovico poletja že dnevne lete med slovensko in črnogorsko prestolnico, se je izkazala za preoptimistično. V Črni Gori se je medtem zdravstveno stanje poslabšalo, Slovenija je državo umaknila z zelenega seznama, kar pa avtomatsko pomeni, da se za vse, ki prihajajo od tam, zahteva 14-dnevno karanteno. Tudi za slovenske državljane. Prevoznik je v juliju že odpovedal nekaj letov, tako sedaj leti samo trikrat tedensko, od 20. julija predvidevajo še četrti tedenski let, ob ponedeljkih zvečer. Peti tedenski let je sedaj predviden od 5. avgusta dalje, ampak je tudi tukaj možna prestavitev ali morebitne odpovedi posameznih tedenskih letov zaradi spreminjajočih se zdravstvenih okoliščin in (pod)povprečne zasedenosti letal. Dnevnih letov črnogorski prevoznik za letošnji poletni vozni red več ne najavlja.

Air Serbia lete iz Beograda opravlja s turbopropelerskim letalom ATR
 Air Serbia lete iz Beograda opravlja s turbopropelerskim letalom ATR

 

Tudi pri srbskem letalskem prevozniku je podobno. Srbija je na rdečem seznamu, karantena je obvezna za vsakogar, ki pride iz te države v Slovenijo, zato je število potnikov na tej liniji precej upadlo. Napovedane dnevne lete, ki jih je nameraval izvajati, je tako srbski prevoznik moral preložiti na kasnejši termin, ter trenutno izvaja le štiri do pet letov tedensko. Trenutno v juliju prevoznik ne predvideva več letov ob torkih in sobotah, glede na zasedenost letal pa bi lahko odpovedal lete še v določenih drugih dneh. 

Drugo srbsko destinacijo, ki jo je prevoznik operiral pred pandemijo, Niš, pričakovano stalno prelagajo. Po prvem planu, bi se morali leti med Ljubljano in Nišem začeti izvajati že v sredini julija, nato so jih prestavili za deset dni, na konec meseca, sedaj je zadnji predvideni datum ponovnoga začetka neposrednih letov med Ljubljano in Nišem torek, 4. avgust. Leti bi se naj izvajali dvakrat tedensko, ob torkih in petkih z letalom Airbus A319. 


Koledar objav

« Avgust 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31