Natisni to stran

Neznanci želeli poleteti z ukradenim letalom

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
05 Avg 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Letalska zveza Slovenije (LZS) obvešča, da je v noči iz nedelje na ponedeljek, okoli 2.ure zjutraj, prišlo do poskusa kraje letala tipa MORANE Obsoteljskega aerokluba Imeno, na istoimenskem vzletišču.

Po podatkih LZS so neznanci z nožem prerezali steno šotora, ki na vzletišču predstavlja hangar za floto aerokluba, odprli vrata hangarja ter izvlekli letalo. Letalu so tudi uspeli zagnati motor ter skušali poleteti iz travnate vzletno-pristajalne steze vzletišča Imeno. Na veliko srečo, se je poskus kraje končal na travnati stezi, ker je bila steza mokra, je letalo obtičalo v blatu tik ob jarku, vidnih poškodb na letalu naj ne bi bilo. 

Kot so še dodali pri LZS, gre očitno za načrtovan poskus kraje letala, v tujini se to pogosto dogaja predvsem pri ultralahkih letalih ter pri krajih letalskih motorjev. LZS poziva klube ter posameznike, da naj poskrbijo za varnost na vzletiščih ter uredijo dodatno varovanje za primere nepooblaščenih dostopov.

 

Nesrečno letalo, ki bi naj bilo tarča tatov
Nesrečno letalo, ki bi naj bilo tarča tatov

 

Kot smo izvedeli v uredništvu, bi naj šlo za letalo Morane-Saulnier MS-893A Rallye Commodore 180, registrskih oznak S5-DCR, serijske številke 11670, izdelanega leta 1971. Letalo je v zasebni lasti ter del flote Obsoteljskega aerokluba Imeno. 

Vir: Letalska zveza Slovenije

Naslovna fotografija: Obsoteljski aeroklub Imeno