Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

FOTO: Letalo za petične potnike prvega razreda na Brniku

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
22 Avg 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Na Brniku je pristalo posebno komercialno letalo Embraer ERJ-135LR (reg. oznak 2-AERO), ki opravlja komercialne lete udobja prvega razreda med grškim otokom Mykonos, španskim otokom Ibiza, francoskim letoviščem Nica ter letališčem Farnborough blizu Londona. Od 7. septembra dalje bodo lete opravljali tudi iz italijanskega mesta Neapelj.

Letalo naj bi v večini uporabljali slavni in bogati estradniki, poslovneži, producenti ter tudi glasbeniki, ki zabavajo izbrane goste na zasebnih zabavah na teh prestižnih lokacijah v Sredozemlju ter v Londonu. Ker jih veliko počitnikuje ter dela na teh krajih, jim s svojimi leti omogočajo, da tja potujejo hitro, neposredno ter v maksimalnem udobju. Njihovi potniki lahko pridejo na letališče zgolj 30 minut pred predvidenim odhodom letala ter z neposrednim izhodom skozi varnostno-kontrolne točke do vkrcanja na letalo. Letalo Embraer ERJ-135LR razpolaga s 16 sedeži prvega razreda, pri katerih je iz vseh možen pogled skozi okno ter izhod na hodnik (v rednem prometu v ZDA in Braziliji pred tem, je letalo letelo v konfiguraciji 37 sedežev). Svojim potnikov dajejo veliko fleksibilnost in v kolikor potnik odpove rezervacijo vsaj teden dni pred letom, mu vrnejo celotno kupnino.

 

Z letalom, ki že od daleč pritegne pogled s svojo poslikavo, upravlja družba Aero, ki je na podlagi raziskave trga in povpraševanja razvila predviden vozni red letov ter za te lete prodaja letalske vozovnice. Cena vseh enosmernih vozovnic je primerljiva in znaša okoli tisoč evrov na osebo, zato je potovanje za potnike precej cenejše, kot če si za to določeno relacijo najamejo svoje zasebno letalo, katerega strošek je lahko nekaj tisoč evrov. Med temi destinacijami pa ni rednih letov. Pred kratkim so z njimi leteli Jamie Jones, Avina Shah, Kimberly Mens, Guy Gerber, Dj Tennis, Bedouin, BLOND:ISH, Mamdouh Eid in ostali.

 

Družba je s tovrstnimi leti začela pred nekaj leti, prvotno z letalom Canadair Regional Jet 200 (reg. oznak 2-AVCO), katero je sedaj parkirano na ploščadi generalnega letalstva na Brniku, sedaj pa z letalom Embraer ERJ-135LR (reg. oznak 2-AERO). Slednje, je na ljubljansko letališče priletelo pred dnevi iz grškega Mykonosa ter odletelo dan kasneje v Farnborough. Po naših informacijah je bilo na manjših vzdrževalnih delih pri Solinair-u.  


Koledar objav

« Junij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30