Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pipistrel z novo linijo električnih tovornih letal z navpičnim poletanjem - Nuuva

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
01 Sep 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Vrhunski novi model Nuuva V300 je revolucionarni avtonomni, brezpilotni dostavni letalnik z navpičnim vzletom in pristankom (”electrical vertical take-off and landing” – eVTOL) velikega dosega in velike zmogljivosti za logistiko in zračno dostavo tovora. Deluje 10‑krat bolj ekonomično kot sodobni helikopterji, ne zahteva vzletno-pristajalnih stez in zagotavlja večjo varnost in zanesljivost z uporabo tipsko certificiranega električnega motorja. Priročnost manjše različice, modela Nuuva V20, omogoča tudi uporabo za končno dostavo.

Pipistrel, pionir certificiranega električnega letalstva, predstavlja Nuuvo V300 kot vodilni model serije brezpilotnih letalnikov Nuuva. To edinstveno letalo uresničuje njihovo vizijo spremeniti zračni prevoz tovora s komercializacijo uporabe električnih letal z navpičnim vzletom in pristankom - eVTOL. Zelo prilagodljivo avtonomno letalo lahko prevaža do 460 kg tovora, je varčno, enostavno za upravljanje in nudi učinkovitost ter zanesljivost električnih pogonskih sklopov. Komercialna uporaba je predvidena za drugo polovico leta 2023.

Trenutno se dragoceni tovor dostavlja na številne lokacije po svetu s helikopterji, ki so odlična izbira za lebdenje na mestu, vendar veliko manj učinkoviti v ravnem letu, saj se za zagotavljanje potrebnega vzgona zanašajo samo na svoje rotorje. Njihova zapletena mehanika letenja zahteva tudi veliko število gibljivih delov, ki zahtevajo pogosto vzdrževanje in preglede, kar še poveča stroške obratovanja.

Linija produktov Nuuva združuje najboljša načela tako iz letalskega kot tudi helikopterskega načina zračnega prevoza tovora. Zmogljivost letenja eVTOL brez posadke mu omogoča, da doseže lokacije, ki jih nobeno letalo ne more, hkrati pa mu hibridna konfiguracija omogoča, da obratuje za majhen del stroškov letenja helikopterja na enakovredni misiji. Cilj Nuuve V300 s svojo preprostostjo, učinkovitostjo in samostojnostjo je operaterju zagotoviti 10‑krat bolj varčno delovanje.

Zanesljiv in enostaven za uporabo

Velik tovorni prostor sprejme do 3 europalete (EPAL), ki jih je mogoče enostavno naložiti z navadnim viličarjem. Nato Nuuva V300 popolnoma samostojno opravi polet po vnaprej programiranem načrtu leta, ki ga nadzira zelo zanesljiv digitalni sistem za nadzor leta. Neprekinjena komunikacija pa omogoča operaterju na tleh, ki z enostavnimi kliki miške upravlja letalnik, da ima končno odločitev v primeru sprememb ali prekinitve poleta.

Nuuva V300 vzleti in pristane z uporabo osmih neodvisnih baterijskih električnih motorjev Pipistrel E-811, ki so že certificirani. Celoten sistem je zaščiten z integriranim sistemom za samonadzor, ki opozori na morebitne okvare, še preden se pojavijo, kar poveča varnost in zanesljivost. Baterije Nuuve V300 lahko napolnite s preprosto priključitvijo na polnilno postajo SkyChargeTM , izdelek podjetij Pipistrel in Green Motion.

V ravnem letu letalo poganja zanesljiv in dobro preizkušen motor z notranjim zgorevanjem v zadnjem delu trupa, kar omogoča izredno varčno porabo goriva in nizke stroške vzdrževanja. Edinstvena dvokrilna konfiguracija letala z električnim nadzorom krmilnih površin povečuje aerodinamično učinkovitost in zmanjšuje površino potrebno za pristanek plovila, hkrati pa omogoča večjo fleksibilnost težišča letala in s tem manjšo zahtevano natančnost pri nakladanju tovora.

Prilagodljivost po nizki ceni

Nuuvo V300 je mogoče prilagoditi za širok spekter različnih misij. Za operaterje, katerim je pomembnejši daljši dolet, se lahko nosilnost vozila in sistemi razledenitve površin nadomestijo z gorivom, ki je bolj uporabno in pomeni sposobnost dostave 50‑kilogramskega tovora do 2500 km razdalje - vse to brez zmanjševanja sposobnosti navpičnega vzletanja in pristajanja na nadmorskih višinah vse do 2500 metrov. Na nižjih vzletnih višinah in s krajšim zahtevanim doletom se teža tovora lahko poveča na 460 kg, s čimer se preseže tako želena meja 1.000 lb (453 kg).

Nuuva V20, za zadnji kilometer dostave

Manjši brat iz družine Nuuva, model V20, ima enako strukturo in prednosti večjega V300, vendar je zasnovan kot lahek dostavni letalnik za končno dostavo z zmogljivostjo do 20 kg. Prve stranke bodo z njim lahko svoje pošiljke dostavile že leta 2021.

Vključite plovilo Nuuva v svojo poslovno dejavnost!

Pipistrel vabi potencialne stranke, operaterje in vlagatelje na pogovor o možnostih prilagoditve, nadaljnjem razvoju in možnostih nakupa. Če želite izvedeti več o rešitvah, ki jih ponuja Nuuva in o načinih, kako se lahko prilagodi vaši poslovni dejavnosti, obiščite www.pipistrel‑aircraft.com/aircraft/nuuva-v300/ in izpolnite kontaktni obrazec. Kmalu za tem vas bo kontaktiral predstavnik podjetja Pipistrel.

Render: Pipistrel

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Junij 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30