Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

FOTO: Na Brniku pristalo še eno letalo v barvah South African Airways

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
16 Sep 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Včeraj popoldan je na ljubljanskem letališču iz irskega Shannona priletel Airbus A319-131 v barvah letalskega prevoznika South African Airways. To je že četrto letalo iz nekdanje flote južnoafriškega prevoznika, ki je trenutno na vzdrževanju ter parkingu pri Adrii Tehnika. Objavljamo fotografije s pristanka na Brniku. 

Letalo, ki je sedaj v lasti lizing hiše Air Lease Corporation (ALC), je v Ljubljano priletelo pod registrsko oznako davčne oaze Guernsey, 2-SSFG. Pri afriškemu prevozniku je bilo letalo registrirano kot ZS-SFG. Omenjeni Airbus je letnik 2004 (serijske številke 2326) in je ves čas letel za South African. Razpolaga s konfiguracijo 25 sedežev v poslovnem razredu ter 95 v ekonomskem razredu.

V Ljubljano je prišel za namene vzdrževalnih del pri Adrii Tehnika, preden bo letalo odšlo na barvanje v poslikavo novega prevoznika. Po naših informacijah bo letalo letelo za novega moldavskega letalskega prevoznika HiSky Moldova ter se pridružilo Airbusu A320 (reg. oznak YR-SKY), ki čaka na dostavo prevozniku v Ostravi. 

HiSky Moldova in Air Lease Corporation sta dogovor za to letalo sklenila že v juniju letos (t.i. Dry Lease), po tem, ko je bilo znano, da bodo afričani vrnili letalo lizing hiši ALC. Pri dogovoru je bila dostava predvidena za September, tako lahko pričakujemo, da bo letalo v kratkem odletelo na barvanje v Ostravo ter nato k prevozniku. Prevoznik želi z omenjenima Airbusoma vzpostaviti večje število letalskih povezav iz glavnega mesta Moldavije. Iz Kišinjeva so najavili lete v irski Dublin, v britanski London, v nemški Dusseldorf, francoski Pariz, portugalsko Lizbono ter v italijansko Bolonijo. Kdaj bo začetek letov, pa zaenkrat še ni znano. 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31