Natisni to stran

Poljski LOT se vrača, Brussels Airlines šele prihodnje leto

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
07 Okt 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Dva člana globalnega združenja letalskih prevoznik Star Alliance, belgijski Brussels Airlines ter poljski LOT sta predstavila plane pred zimsko sezono. Poljaki se vračajo predvidoma konec oktobra, med tem ko Belgijci šele naslednje leto.

Brussels Airlines je še za nekaj mesecev prestavil obnovitev letov med Brusljem in Ljubljano, kateri so bili prekinjeni v sredini marca. Letos se ne namerava več vrniti, prvi let iz Bruslja je sedaj predviden šele za sredino februarja. Leti so po tem predvideni 5x tedensko, vsak dan razen ob torkih in sobotah. Ponedeljkovi, sredini in četrtkovi leti so predvideni pozno popoldan/zvečer, petkovi bi naj bili opoldansko/popoldanski, nedeljski pa jutranjo/dopoldanski. Na vseh letih je predviden njihov najmanjši tip letala, 141-sedežni Airbus A319, katerih imajo trenutno v floti 14.

Med tem pa LOT ohranja prodajo letalskih vozovnic med Ljubljano in Varšavo še za lete to jesen, ter se v Ljubljano predvidoma vrača konec oktobra. Trenutno Poljaki predvidevajo leteti v času zimskega voznega reda 4x tedensko, ob torkih, sredah, četrtkih in petkih. Torkovi in četrtkovi leti so predvideni pozno popoldan, sredini in petkovi pa zgodaj popoldan. Na letih so predvidena 70-sedežna letala Embraer 170, katerih imajo Poljaki v svoji floti šest, ter tudi z 82-sedežnimi Embraerji 175, ki jih pa imajo 12.

Zaradi spreminjajočih se razmer, se podatki o letih lahko spremenijo. Točni podatki o letih so dostopni na spletnih straneh letalskih prevoznikov.