Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

FOTO: Airbus predstavil novo veliko poslovno letalo

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
15 Okt 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Airbus je v svojo ponudbo lansiral nov tip poslovnega letal ”ACJ DvaDvajset” (”ACJ TwoTwenty”) ter s tem ustvaril novo kategorijo ekstra velikih poslovnih letal na svetu (”The Xtra Large Bizjet”). Ponudba prvič ponuja prilagodljiv katalog potniške kabine, ki vključuje zahteve vseh velikih intekontinentalnih poslovnih letal.

”Ponosni smo, da smo lahko povečali našo družino poslovnih letal še z letalom ACJ DvaDvajset. Letalo ima izjemen dolet, nepredstavljivo veliko osebnega prostora ter udobja za vse potnike. Nova tehnološka platforma ponuja neprekosljivo ekonomičnost ter izjemno zanesljivost. Na podlagi tržne privlačnosti in obetavnega povpraševanja, vidimo svetlo prihodnost tega letala na rastočem se trgu poslovnih letal,” je z navdušenjem povedal gospod Benoit Defforge, predsednik Airbus Corporate Jets (ACJ).

Ob tem, da ima letalo enake zunanje dimenzije in lahko poleti iz istih letališč kot primerljiva poslovna letala, se ACJ DvaDvajset ponaša z razpoložljivimi 73 kvadratnimi metri, kar je do trikrat več prostora v potniški kabini, kot ga lahko ponuja konkurenca. Celotno kabino je možno razdeliti na več kot šest VIP delov z izbrano notranjo ureditvijo prostorov ter ročno izdelano opremo.

ACJ DvaDvajset je na novo snovano letalo, ki bazira na letalu Airbus A220-100, nadgrajen z izboljšanimi materiali ter najsodobnejšo tehnologijo. Kabina bo ponujala dvakrat boljšo povezljivost kot konkurentje, brezžični internet po vsej kabini ter najnovejše inovacije, kot so elektrokromatska okna ter LED osvetljava. Z letalom lahko potuje do 18 potnikov, ki lahko hkrati delajo, sestankujejo, obedujejo ali počivajo, zahvaljujoč vsestranski kabini in možnostim, ki ustrezajo njihovim potrebam ter okusu. Celotna kabina je izdelana pod sloganom ”Zamislite si svoje mestu na nebu…”. Za zasnovo, dizajn ter postavitev kabine je bila izbrana družba Comlux iz Indianapolisa v ZDA. Letala družine Airbus A220 so najtišja, najčistejša in ekonomično najprijaznejša letala na trgu v primerljivi skupini letal. Ponašajo se z do 50 odstotkov nižjim hrupom ter 25 odstotkov nižjo porabo goriva. 

Airbus Corporate Jets je vložil v to letalo vso svoje znanje zasnove kabine, podprte z dolgoletnimi izkušnjami, ko so dostavili že okoli 90 različnih invidualnih rešitev najzahtevnejših kupcev po vsem svetu. 

ACJ DvaDvajset bo imel povečan dolet, ki bo omogočal prelet na razdalji tudi do 5.650 navtičnih milj (okoli 10.500 kilometrov), tako bo lahko letalo v zraku tudi po več kot 12 ur. Ob teh podatkih lahko vidimo, da se lahko s tem letalom leti naposredno med svetovnimi prestolnicami kot so London - Los Angeles, Moskva - Jakarta, Tokio - Dubai in Peking - Melbourne.

Airbus Corporate Jets je ob predstavitvi novega letala prejel že prva naročila. Dva so naročili pri veliki družbi za poslovno in zasebno luksuzno aviacijo, Comlux Aviation, štiri pa je naročil nerazkrit naročnik. Dostava prvega letala ACJ DvaDvajset je predvidena za prvo polovico leta 2023.

Fotografije: Airbus  


Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31