Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Deset poslovnih letal po vzoru športnih avtomobilov Porsche

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
11 Nov 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Dva svetovna konzorcija, ki sta v ospredju tehnologije in inovacij, Embraer in Porsche, sta predstavila svoje sodelovanje v projektu Duet. Gre za omejeno paketno izdajo poslovnih letal Embraer Phenom 300E ter avtomobilov Porsche 911 Turbo S. Izdelali bodo samo deset parov poslovnih letal ter športnih avtomobilov, ki bo zagotavljala izjemno enkratno izkušnjo iz ceste do neba in obratno.

Letala in avtomobili iz te omejene serije so edinstveno oblikovani, s prilagojeno notranjostjo in barvno shemo, ki se medsebojno dopolnjuje v obeh prevoznih sredstvih. Za to ekskluzivno sodelovanje je bil narejen tudi poseben logotip, ki je vtisnjen na naslonih sedežev ter na zunanjosti letala in avtomobila. Vsak od desetih parov ima tudi posebno značko, ki predstavlja za kateri par v zaporedju gre, kar daje še dodatno unikatnost temu projektu. Registracija letala, kateremu pripada vozilo bo vpisana tudi na zunanji strani vozila (vidno na fotografiji spodaj) ter na avtomobilskih ključih.

Za ustvarjanje brezhibnega prehoda z letala v avto in obratno, so prilagodili slog šivanja na sedežih v letalu, ki so v teh desetih letalih oblikovani po vzoru sedežev iz modela avtomobila. Barvno se ujemajo tudi pilotski sedeži z vozniškim sedežem v Porsche-ju ter tudi krimili v obeh prevoznih sredstvih. 

Pomembnost detajlov: Na pragovih vrat v Porscheju je napis ”No step”, kar je napisano tudi na krilih letala, da pri hoji po krilu ne pride do poškodb.

Ekskluzivni paket se lahko kupi le skupaj s Porschejom 911 Turbo S in letalom Embraer Phenom 300E, posamični nakupi niso možni. Kupci bodo ob prevzemu prejeli edinstven paket prtljage z logotipom tega projekta, vključno s pilotsko torbo in dvema potovalkama ter tudi uro iz posebne izdaje s titanovim okvirjem, ki je povzet iz pilotske kabine letala. Naročila zbirajo, prve dobave bodo izvedene predvidoma prihodnje leto. 


Fotografije: Embraer


Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31