Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Dostavljeno prvo letalo Beechcraft King Air 360

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
17 Nov 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Prva dostava je bila izvedena za kupca iz Kalifornije, ki se je za nakup prvega letala odločil prav za King Air-a 360. Prepričala ga je izjemna zmogljivost letala, enostavno upravljanje in izboljšana potniška izkušnja.

Nova verzijo letala King Air 360 nadgrajuje zanesljivost letala z najnovejšimi tehnološkimi izboljšavami v pilotski kabini, prenovljena potniška kabina za povečano udobje potnikov. Izboljšave so usmerjene na zmanjševanje obremenitev pilota in povečevanje splošnega udobja potnikov, ki lahko uživajo med letom na potovalni višini do 35 tisoč čevljev. Letalo sedaj omogoča samodejno upravljanje moči motorja v vseh fazah leta ter samodejno uravnavanje tlaga v kabini. Letalo se ponaša s posodobljenim izgledom, določeni elementi so ročno izdelani, na novo so predelne stene s stranskimi policami in izvlečnimi delovnimi mizami, električne vtičnice, polnilne postaje USB in zasebno stranišče.

Od leta 1964 je bilo kupcem dostavljenih že skoraj 7600 legendarnih letal družine King Air, kar jih uvršča na prvo mesto med najbolj prodajano družino poslovnih turbopropelerskih letal na svetu. V teh 56 letih so vsa njihova letela naletela že preko 62 milijonov ur. Letala King Air uporablja tudi ameriška vojska za transport raznih višjih predstavnikov (občasno kateri izmed njih pristine tudi na Brniku), pogosto pa se letalo po svetu uporablja za razne posebne naloge. Pri nas je verjetno najbolj znano letalo srbske družbe SMATSA (reg. oznak YU-BTC) za kalibracijo svetlobno-navigacijskih sredstev, ki ponavadi dvakrat letno več dni opravlja kalibražo na slovenskih mednarodnih letališčih ter v Cerkljah ob Krki. Nemci letalo King Air 350 uporabljajo tudi za ambulantne lete, s katerim lahko hkrati prepeljejo tudi do dva bolnika v ležečem položaju. 

 V slovenskem registru letal je po naših informacijah trenutno registrirano samo eno letalo iz družine King Air in sicer Beechcraft 200 Super King Air, registrskih oznak S5-CBB. Letalo je letnik 1980 in je zadnje čase locirano v tujini, predvsem v Italiji, ter opravlja lete za tujega lastnika, ki prihaja iz manjšega mesta severno od Bergama.


Koledar objav

« Avgust 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31