Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Fraportu Slovenija nagrada za najboljše letno poročilo v trajnostnem razvoju

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
26 Nov 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Časnik Finance je podelil prestižno strokovno nagrado za najboljše letno poročilo v trajnostnem razvoju družbi Fraport Slovenija.

Poleg glavnega priznanja za Najboljše letno poročilo v trajnostnem razvoju se je Fraport Slovenija odlično odrezal še v kategorijah "Najboljše računovodsko poročilo" (3. mesto), "Najboljše letno poročilo v komuniciranju" (3. mesto), in "Najboljše letno poročilo med velikimi podjetji" (2. mesto).

»Priznanje je brez dvoma nagrada vsem, ki so sodelovali pri pripravi tega zares obsežnega, poglobljenega in preciznega pregleda preteklega leta, prav tako pa je odsev prizadevanj vseh Fraportovcev, ki verjamemo v trajnost in jo udejanjamo pri našem vsakdanjem delu,« je ob prevzemu priznanja dejala Taja Skobir, vodja integriranega upravljanja sistemov v družbi.

O vidikih trajnostnega razvoja, ki je med ključnimi vrednotami družbe Fraport Slovenija, celovito in transparentno poročajo že peto leto. Poudarek pri poročanju so dali vsem vsebinam, ki so zaznamovale poslovanje v preteklem letu, brez dvoma pa lahko v lanskem letu izpostavijo prelomni dogodek, stečaj dolgoletnega in najpomembnejšega poslovnega partnerja. Dogodek, njegovo upravljanje in nacionalne posledice so vsekakor rdeča nit tokratnega letnega poročila. In če so bili zelo dobro pripravljeni nanj, jih je v letošnjem letu presenetila epidemija, na katero nihče v svetovni letalski panogi ni bil pripravljen, njene posledice pa bo industrija nosila še nekaj let.

Poleg stečaja poslovnega partnerja so v poročilo vključili še začetek gradnje novega potniškega terminala, ki je njihov ključen strateški projekt in je bistven za nadaljnji razvoj celotnega letališča. Ne gre pa zanemariti še vseh ostalih aktivnosti, ki so jih gradili v preteklem letu, kot so številne druge investicije v razvoj letališkega mesta, mnogi družbeno odgovorni projekti, odprtje lastne Letalske akademije, ki odgovarja na potrebe po tematsko različnih usposabljanjih udeležencev iz Skupine Fraport in širšega trga. Ne gre pozabiti tudi njihovega trajnostnega odnosa do okolja, kjer z novimi naložbami v smeri učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije, krožnega gospodarstva in nizkoogljičnega voznega parka strateško in učinkovito znižujemo ogljični odtis.

Podlaga za vse njihove aktivnosti pa so zagotovo njihovi iskreni in spodbudni medsebojni odnosi, s katerimi v tako nepredvidljivih in turbulentnih razmerah omogočajo nadaljnji razvoj družbe.

»Nagrada je brez dvoma priznanje za ves vložen trud v vse naše pretekle aktivnosti in projekte, hkrati pa je eden redkih pozitivnih momentov letošnjega leta, ki bo zaokrožil nepredvidljivo leto 2020 in predstavlja vzpodbudo za vsa prihodnja tovrstna poročanja.« so sklenili na Fraportu Slovenija.

 


Koledar objav

« Junij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30