Natisni to stran

FOTO: Prestižni B737BBJ iz Las Vegasa pristal v Ljubljani

Oceni ta prispevek
(7 glasov)
28 Nov 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Pred dnevi je iz zahodnega dela Združenih držav Amerike v Ljubljano priletel Boeing 737 BBJ. Včeraj pa se je izkazalo, da je prišel po posebne potnike, kajti z njim je v ZDA poletel naš košarkarski virtuoz Luka Dončič.

Luka je v ZDA poletel v stilu, kot se za enega izmed najboljših košarkarjev na svetu tudi zagre. Preko Atlantika je v novo sezono lige NBA poletel z letalom ene izmed najprestižnejših letalskih družb, ki upravlja z izbranim številom VIP letal razlčnih velikosti. V to spadajo letala od ”majhnih” Gulfstreamov, Boeingov 737 BBJ različnih verzij, ter do velikih Boeingov 763ER/747SP in Airbusa A340-500. Gre za (letalsko) družbo Las Vegas Sands iz istoimenskega mesta, katera se, kot se za družbo iz teh koncev spodobi, ukvarja z igralništvom. To je po naših informacijah tudi prvi pristanek katerega izmed letal družbe Las Vegas Sands v Sloveniji. Letala te družbe lahko med poletjem večkrat videvamo na hrvaških obmorskih letališčih Dubrovnik in Pula. Z njimi na dopustovanje na Jadran prihajajo najbogatejši zemljani.

Luka je v ZDA poletel z VIP letalom Boeing 737-700(BBJ), ki je posebej za včerajšnji let, na Brnik skupaj s posadko priletelo že več dni prej na skoraj 12-urnem letu neposredno iz Las Vegasa. Iz Ljubljane je Luka z ostalimi sopotniki, po podatkih iz socialnih omrežij je bil na letalu še njegov soigralec pri Dallasu, srbski košarkar Boban Marjanović, odletel včeraj popoldan. Skupaj bi naj bili na včerajšnjem letu iz Ljubljane v Dallas, s tehničnim postankom v Detroitu, štirje potniki. Luka pa je na socialnih omrežjih še razkril, da sta z njim šla tudi hišna ljubljenčka Hugo in Gia. Skupaj je potovanje iz Ljubljane do Dallasa trajalo okoli 14 ur.

Fotografije, ki jih prilagamo, so nastale ob prihodu letala na Brnik. 

V sredini junija letos je Luka v ZDA poletel z Bombardier Global Express.