Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

FOTO: Nova AgustaWestland AW189 za ruskega naročnika v Sloveniji

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
29 Nov 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Ljubljansko letališče je bilo zopet deležno obiska enega povsem novega helikopterja. Dobesedno iz tovarne, je iz Milana na Brnik priletel popolnoma nov helikopter AgustaWestlant AW189 serijske številke 49039 in ruskih registrskih oznak RA-01698.

Na Brnik je priletel iz milanskega letališča Malpensa, odletel pa dan kasneje preko nemškega Dresdna v ruski Kaliningrad k operaterju Panh Helicopters. Gre za podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1964 in se ukvarja z izvajanjem znanstvenih in letalskih del za različne gospodarske panoge z bazo v Krasnodarju. Glavna področja poslovanja družbe so zagotavljanje široke palete zračnih storitev/del v Rusiji in širše, izdelava in uvajanje letalskih tehnologij v skladu z zahtevami mednarodnih standardov o stalni plovnosti, varnosti letenja in kakovosti zračnih del. Njihova flota obsega širok nabor več kot 30 helikopterjev, vključno s tremi Mil Mi-26, različnih verzij helikopterjev Ka-32 in Mil Mi-8, od sodobnejših pa imajo še EC-135/145 in AW189.

AgustaWestlant AW189 je helikopter, ki ima zmožnost prevoza večjega števila oseb ali tovora na daljše razdalje zato je uporaben za različne vrste delovnih nalog. Vgrajeno ima pomožno pogonsko enoto (t.i APU) za proizvodnjo elektrike in delovanja klimatizacije v času postankov. Zasnovan je za lete na daljše razdalje na višjih višinah in delo v visokotemperaturnih okoljih. Predstavlja merilo za luksuzne prevoze. Odlikuje ga nadstandardna potniška kabina z visokim nivojem udobja, odlično zvočno tesnenje, moderen slog in izbrani detajli. V svojem razredu zasebnih potovalnih helikopterjev razvije najvišjo hitrost in zagotavlja udobno potovanje. Najmodernejša in visokotehnološko izdelana pilotska kabina z avioniko ter naprednejšim sistemom za preprečevanje in lažje obvladovanje nevarnih situacij, zagotavlja pilotu minimalno potrebno upravljanje.

Odhod helikopterja v Nemčijo
Odhod helikopterja v Nemčijo

 

V svoji največji potniški različici lahko helikopter sprejme do 14 potnikov. Z najnovejšimi vgrajenimi brezžičnimi tehnologijami za podporo potnikom, omogoča medsebojno povezavo osebnih mobilnih naprav in helikopterskih sistemov. Notranjost helikopterja je lahko personalizirana z dizajnerskimi potezami ter postavitvijo potniške kabine po izboru, glede na izbrano kapaciteto števila prevoza oseb. 


Koledar objav

« Junij 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30