Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

American Airlines izvaja poskusne lete za prevoz cepiva

Oceni ta prispevek
(1 glas)
30 Nov 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Kot priznan prevoznik tovora v nizkotemperaturnih območjih, je American Airlines bil povabljen k sodelovanju pri transportu komponent za testna cepiva proti bolezni COVID-19, ki so v tretji fazi. Poleg tega je kasneje uspešno izvedel tudi prevoz testnih cepiv in vzorcev za raziskovalne namene po vsem svetu.

American Airline Cargo se pripravlja na svojo ključno vlogo pri prevozu cepiva proti koronavirusni bolezni, ko bo le to odobreno ter pripravljeno za masovno distribucijo. Pred dnevi je American Airlines skupaj s farmacevtskimi in partnerji s področja oskrbe tovora, začel izvajati poskusne lete iz Miamija v Južno Ameriko z letali Boeing 777-200. Po njihovem mnenju so poskusni leti izjemno pomembni za spodbujanje priprav na distribucijo, preizkušanje termične embalaže in operativnih postopkov ravnanja s pošiljkami. Američani želijo biti kar se da najbolje pripravljeni na situacije, ki se lahko pojavijo med transportom in bi lahko ogrožale vsebino pošiljke. 

”Cepivo proti koronavirusni bolezni je bistvenega pomena za zdravje, počutje in okrevanje celotnega naroda. Ekipa American Airlines sodeluje s tovornimi, farmacevtskimi in partnerji zveznih držav, da smo v vsakem trenutku pripravljeni za varen in hiter prevoz odobrenega cepiva. Kljub pomembnim izzivom, s katerimi se srečuje letalska industrija, delamo noč in dan, da bomo v tem času uporabili vse moči za čim učinkovitejšo distribucijo skozi mrežo naših letov z največ možnimi letali in številčno ekipo,” je povedala predsednica American Airlines Cargo, gospa Jessica Tyler. 

Številna cepiva, vključno s cepivom, ki ga marsikdo nestrpno pričakuje, potrebujejo posebno ravnanje in okoliščine za varen transport. Večina teh pogojev je usmerjenih v zagotavljanje stalne nizke temperature. American Airlines ima vzpostavljeno mrežo objektov in ekipe, ki so specializirane za pošiljke s kritično temperaturo in so seznanjeni z različnimi zahtevami, ki jih od njih zahtevajo farmacevtski izdelki.

Pošiljke, katere zahtevajo transport pri stalni temperaturi, so lahko skladiščene med prevozom na dva različna načina. Prvo so ”aktivni kontejnerji”, ti imajo vgrajen regulator temperature. Z njim uravnavajo termperaturo v kontejnerju in nadzirajo pošiljke med prevozom. Drugi pa so t.i. ”pasivni kontejnerji”. Pri slednjih se pošiljka zapre v zaprt sistem, ki se obda s hladnimi elementi ali suhim ledom, da pošiljka ostane ohlajena do zaključenega transportnega cikla. Vsaka pošiljka za namene farmacije je deležna posebnega nadzora vse od prevzema pošiljke s strani letalske družbe, pa do predaje naslednjemu členu v tej verigi. Vse to pri ameriškemu prevozniku ves čas nadzirajo preko integriranega operativnega centra American Airlines Cargo Control Center v Fort Worthu. American Airlines je tudi imetnik certifikata Centra odličnosti za neodvisne potrjevalce farmacevtske logistike (CEIV Pharma). Certifikat dobijo letalski prevozniki in udeleženci v verigi dobave, ki zagotavljajo pravilno ravnanje z izdelki znanosti, ki so namenjeni za reševanje življenj ali lajšanje bolečinskih oziroma simptomatičnih stanj. 

Čeprav bodo razmere enkratne, naloga za American Airlines Cargo ne bo nova, že več kot 80 let se ukvarjajo s prevozi zdravil, cepiv, reagentov in ostalih medicinskih pripomočkov, ki tudi zahtevajo posebne temperaturne pogoje za učinkovit transport.

American Airlines dela vse, da zagotovi transport v teh težkih časih. Pandemija je, tako kot vse, močno prizadela. Beležijo okoli 50 odstotni padec števila prepeljanih potnikov, lete pa opravljajo le s tretjino flote. Za to so že ob nastanku pandemija marca letos, del letal začeli uporabljati zgolj za prevoz tovora, da še naprej zagotavljajo transport hrane, medicinskih potrebščin in drugega nujnega blaga.

Fotografije: American Airlines

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Junij 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30