Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

[Nova knjiga o slovenskih letalcih] Stražar z neba

Oceni ta prispevek
(21 glasov)
09 Dec 20
Napisal
Objavljeno v Novice

V sklopu zbirke Zgodbe slovenskih letalcev je pri založbi Sierra5, Založništvo izšla knjiga z naslovom Stražar z neba.

V knjigi sta predstavljena France Bolhar in Pavlin Zule, pomorska letalca vojne mornarice Kraljevine Jugoslavije, ki sta obiskovala Pomorsko letalsko šolo v Divuljah pri Splitu, službovala v pomorskem letalstvu ter se po drugi svetovni vojni ponovno srečala v Domžalah. V knjigi se prepletata in dopolnjujeta njuni pripovedi, ki ju je Borut Podgoršek skoraj popolnoma ohranil v izvirni obliki. Podkrepil ju je s spremnimi besedili, citati nekaterih drugih pomorskih letalcev, osebnimi dokumenti, fotografijami, predmeti ter drugimi viri in literaturo, ki osebni pripovedi dopolnjujejo, nadgrajujejo in mestoma potrjujejo ter tako povečujejo verodostojnost. V celoto združena in smiselno urejena pripoved bralcem na izviren način približa življenjski poti obeh prijateljev ter tudi način življenja pomorskih letalcev kot poklicne skupine. Skozi opise načina življenja in dela ter opise pomembnih, zanimivih in značilnih dogodkov spoznavamo tudi medsebojne odnose, vrednote in način razmišljanja pomorskih letalcev. Spoznavamo pa tudi sošolce, kolege in nadrejene obeh pripovedovalcev, med katerimi je veliko Slovencev. Glavnina zgodb v knjigi se dogaja med leti 1920 in 1933.

Knjiga obsega 252 strani, 120 fotografij in dokumentov ter je v trdi vezavi. Izšla je pri založbi Sierra5, Založništvo. Na voljo je tudi knjiga Zaljubljeni v letenje, ki je bila ponatisnjena. Cena posamezne knjige je 25 EUR.

Naročite jo lahko na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

1 komentar

  • Komentiraj povezavo Zupančič Tone Nedelja, 30 Maj 2021 10:01 objavil Zupančič Tone

    Kupil bi knjigo stražar z neba pa mi povejte če je možno plačilo ob prevzemu na Vojkovi ulici(mislim da sem vašo prvo knjigo kupil tako)

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31