Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Podaljšanje rešitve izvajanja storitev obratovanja mariborskega letališča

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
17 Dec 20
Napisal
Objavljeno v Novice

Vlada je potrdila poročilo o stanju na Letališču Edvarda Rusjana Maribor in predlog podaljšanja začasne rešitve izvajanja storitev obratovanja.

Letališče Edvarda Rusjana Maribor (LERM) je opredeljeno kot infrastrukturni objekt državnega pomena. LERM je eno izmed treh javnih letališč za mednarodni zračni promet v Republiki Sloveniji, ki obratuje od leta 1976. LERM je za državo pomembno zato, ker je vpeto v številne strateške dokumente, se nahaja na vseevropskem prometnem omrežju (TEN-T), zagotavlja stalno povezljivost Republike Slovenije, je vpeto v zagotavljanje helikopterske nujne medicinske pomoči, je del kritične infrastrukture RS, zagotavlja podporo države gostiteljice v RS, ipd. LERM ima v okviru EU Projekta posodobitve letališke infrastrukture na letališču Maribor 2007-2013 obnovljeno letališko infrastrukturo in ohrani prispevek iz skladov le, če do 11. novembra 2021 ne pride do bistvenih sprememb projekta. 

Storitve obratovanja z LERM, po odpovedi najemne pogodbe s strani Aerodroma Maribor, d.o.o., od 2. julija 2019, začasno izvaja družba DRI upravljanje investicij, Družba za razvoj infrastrukture, d.o.o. Skladno z določbami navedene pogodbe, DRI izvaja storitev obratovanja LERM do izvedbe trajne rešitve glede obratovanja LERM s strani Ministrstva za infrastrukturo oziroma najpozneje do 31. decembra 2020.

Glede na to, da se pogodbeni rok izteka in da je izvedba trajne rešitve glede obratovanja LERM odvisna od zaključka številnih dolgotrajnih postopkov, ki so v teku ter da je bilo iskanje ustreznih rešitev in priprava podlag za nadaljnje obratovanje LERM oteženo zaradi posledic in omejevalnih ukrepov, povezanih s širjenjem bolezni COVID 19, Ministrstvo za infrastrukturo vidi kot edino možnost v danih razmerah podaljšanje začasne neposredne pogodbe o izvajanju storitev obratovanja LERM za eno leto.

Vir: Ministrstvo za infrastrukturo

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« December 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31