Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

FOTO: Čustveno praznična zgodba pilota Robija iz Maribora

Oceni ta prispevek
(10 glasov)
03 Jan 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Pred kratkim je eden izmed velikih slovenskih pilotov, inštruktor ter izjemna osebnost, gospod Robi Verbančič, doživel izjemno presenečenje, ki sta mu ga pripravila uradni serviser ene izmed vodilnih nemških znamk avtomobilov ter Robijev prijatelj.

Zgodba se je začela tako, da je bil Robi včasih policist, odgovoren za določeno tehnično policijsko opremo. Pri osamosvajanju Slovenije je sodeloval tudi v vojni, kjer je bil nesrečno poškodovan ter postal invalid. Po tem so njegovi kolegi policisti stopili skupaj ter mu za lažjo mobilnost uredili prilagojeno vozilo, rdečega VW Passata z avtomatskim menjalnikom.

Za svoje dosežke je prejel častni znak svobode Republike Slovenije za izjemne zasluge pri obrambi svobode in uveljavljanju suverenosti Republike Slovenije. 

Robi je imel to vozilo 27 let, ampak ker so nastopile tehnične okvare na vozilu, ki bi zahtevale generen pregled in obnovo vozila z večjim finančnim vložkom, glede na vrednost vozila, ga je bil primoran prodati. Po besedah Robijevega prijatelja, se je našel kupec za to vozilo iz Beograda. Kljub temu, da je bil Robi nanj izjemno navezan, ga je moral prodati ter še zadnjič, nevedoč, da ga bo še kdaj lahko videl, posloviti od njega.

Foto: Matic Strgar
Foto: Matic Strgar

 

Ampak tu se ganljiva zgodba začne še dodatno zapletat. Omenjenega kupca iz Beograda sploh ni bilo, ta oseba ni obstajala, bila je namreč s strani prijatelja izmišljena. Vozilo je Robijev prijatelj prepeljal v Ljubljano k uradnemu serviserju vozil Volkswagen, kjer so začeli z njegovo generalno obnovo. Počasna in temeljita obnova vozila je trajala več let, vse do letošnjega leta.

Foto: Matic Strgar
Foto: Matic Strgar

 

Pred dnevi je to vozilo Robi zopet srečal. Bilo je čustveno, bilo je ganljivo, bilo je (pre)krasno. Robi je bil presenečenega snidenja zelo vesel in kakor je rekel slovenski avtomobilski novinar Ciril Komotar, ki je sodeloval pri presenečenju: ”Vi ste ta človek, pri katerem more ta avto bit!”

Foto: Matic Strgar
Foto: Matic Strgar

 

Bravo in čestitke vsem, ki so omogočili to ganljivo zgodbo. Pilot Robi iz Maribora se bo sedaj s še večjim veseljem vozil na letališče v Mariboru ter tudi na ostala letališča in vzletišča v bližnji okolici ter nadaljeval z učenjem bodočih generacij slovenskih pilotov. Hvala ROBI!

Foto: Matic Strgar
Foto: Matic Strgar
Foto: Matic Strgar
Foto: Matic Strgar
Foto: Matic Strgar
Foto: Matic Strgar

Mediji

1 komentar

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31