Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

FOTO: Etihad Airways prvič v Sloveniji

Oceni ta prispevek
(14 glasov)
09 Feb 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Včeraj je po naših informacijah v Sloveniji prvič pristalo letalo ene izmed večjih letalskih družb iz Azije, Etihad Airways. Po dolgem času na Brniku zopet Dreamliner.

Namen pristanka Boeinga 787-9 je bil prevoz sedmih ton opreme za boj proti covidu-19, ki so jo Združeni arabski emirati podarili Sloveniji. Državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Stanislav Raščan je ob prevzemu donacije na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana izpostavil dobro sodelovanje med državama in pomen solidarnosti v skupnem boju proti pandemiji.Kot je izpostavil Raščan, gre za opremo, ki jo Slovenija najbolj nujno potrebujemo, kot so maske in kombinezoni, pa tudi testi. Uprava RS za zaščito in reševanje pa bo poskrbela, da bo prišla v prave roke. Veleposlanik Združenih arabskih emiratov v Sloveniji Ibrahim Salim Mohamed Al Mušarah je ob tem povedal: "Združeni arabski emirati so bili ena prvih držav, ki je priskočila na pomoč drugim državam, in še naprej podpira globalna prizadevanja za omejevanje širjenja covida-19. Doslej je svetu v ta namen prispevala že več kot 2000 ton pomoči. Veseli smo, da lahko pomagamo."

Vir: Bor Slana - STA
Vir: Bor Slana - STA

 

Letalo, ki je včeraj priletelo v Ljubljano iz Abu Dhabija, je manj kot 4 leta staro potniško letalo, ki razporaga s sedežno kapaciteto 271 sedežev v ekonomskem potovalnem razredu, ter 28 v poslovnem. Na tokratnem letu je bil uporabljen zgolj in samo za prevoz tovora. To letalo od novembra 2019 po vsem svetu leti v posebni poslikavi ” ADNOC- Choose Saudi Arabia”, ki izpostavlja Savdsko Arabijo kot enega izmed ključnih mednarodnih trgovinskih trgov, gospodarskih in diplomatskih partnerjev ter destinacij za Združene arabske emirate in Nacionalno naftno družbo Abu Dhabi (ADNOC). Etihad Airways je zelo naklonjen posebnim poslikavam, skoraj polovico letal Boeing 787, ki jih imajo trenutno v floti, nosi namreč kakšno posebno poslikavo v stilu včerajšnjega gosta na Brniku.

Vir: STA in Ministrstvo za zunanje zadeve


Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31