Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Pipistrel občini Ajdovščina doniral 25 defibrilatorjev

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
18 Mar 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Pipistrel že leta gradi svojo uspešnost tudi na osnovi družbene odgovornosti do okolja, zaposlenih in lokalnih skupnosti.

Pipistrelova letala so okolju prijazna in izdelana v tovarnah, ki so v veliki meri energetsko samozadostne ter ne onesnažujejo okolja. Da so v Pipistrelu zaposleni največja vrednota pove dejstvo, da je bil Pipistrel že dvakrat izbran za najboljšega delodajalca v Sloveniji. Ker večina zaposlenih prihaja iz Vipavske doline, Pipistrel že leta pomaga ustvarjati pogoje za boljše zdravje občanov, pa tudi širše – tako je bil na primer s Pipistrelovim prispevkom dograjen blok bolnišnice za invalidno mladino v Stari gori. To pa je le ena izmed nizov dobrodelnih gest, ki jih izvajajo v podjetju Pipistrel.

Aprila lansko leta je kitajsko podjetje Pipistrel Asia-Pacifik skupaj z mestno občino Jurong občini Ajdovščina podarilo 100.000 zaščitnih mask, 1.100 kompletov za testiranje in 300 termometrov.  Pipistrel se je zdaj odločil nadaljevati svojo tradicijo podpiranja javnega zdravja. V občini Ajdovščina je bilo še vedno veliko oddaljenih vasi in zaselkov brez defibrilatorjev – teh nujnih pripomočkov v primeru zastoja srca. Zato se je Pipistrel odločil, da bo skupnosti podaril 25 defibrilatorjev.

25 defibrilatorjev je bilo nameščenih po krajevnih skupnostih in zaselkih, kar bo omogočilo neprimerljivo boljšo zdravstveno varnost za občane, saj so ravno najbolj oddaljeni zaselki najbolj kritični glede odzivnosti ob morebitni nesreči.

Ivo Boscarol je v svoji izjavi izpostavil pomembnost družbene odgovornosti podjetja, saj je uspeh pogojen tudi z okoljem, v katerem podjetje deluje, zato mu po svojih najboljših močeh vrača z raznolikimi dobrodelnimi akcijami.

Župan Tadej Beočanin je izrekel veliko zahvalo podjetju Pipistrel, ki je s svojo dobrodelno naravnanostjo že večkrat pomagalo lokalni skupnosti. »Po donaciji zaščitnih sredstev aprila lani nas je tokrat razveselila donacija 25 defibrilatorjev, s katerimi smo pridobili celostno oskrbo s pomembno napravo, ki rešuje življenja. S ponosom se lahko pohvalim, da imamo na območju občine Ajdovščina sedaj 58 defibrilatorjev, ki so postavljeni prav v vsaki krajevni skupnosti. Trdno in vsestransko sodelovanje med gospodarstvom in lokalno skupnostjo je temelj za visoko bivanjsko kvaliteto vseh občank in občanov,« je še izpostavil župan, Tadej Beočanin.

Vir: Pipistrel

 


Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31