Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Poletite z lovcem iz druge svetovne vojne

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
24 Maj 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Spitfire je nedvomno eno najbolj znanih in slavnih lovskih letal. Z značilno eliptično obliko krila in odličnimi manevrskimi lastnostmi so ga med drugo svetovno vojno lahko videli tudi na našem nebu. En izmed njih je septembra 1944 strmoglavil pri Ljubljani.

Leta 2019 so njegove ostanke izkopali in jih razstavili v Parku vojaške zgodovine v Pivki. Na podlagi teh izkopanin je nastala knjiga Jekleni pozdravi iz zraka in simulator za letalo Spitfire. Skupina posameznikov je tako ustvarila edinstven vpogled v zgodovino, ki jo zaokrožujeta knjiga in simulator letenja, ki so ga izdelali v podjetju AformX iz Trbovelj. Več o projektu je za sierra5 povedal solastnik podjetja AformX Sašo Knez.

Od kje ideja za izdelavo simulatorja?

V AFormX-u že dolgo in dobro sodelujemo z muzejem v Pivki. Redno spremljam novice in prav tako sem spremljal novice o izkopavanju Spitfire-ja na Barju. Ideja za simulator pa ni moja. Janez Cestnik je izvedel, da se lahko za Spitfire Mk IX kupiti licenco za izdelavo. Meni so se potem začele prižigati žarnice, da je barjanski Spitfire tudi Mk IX in, da bi lahko to zaokrožili v vrhunsko postavitev. Motor in ostale izkopanine same po sebi za širšo javnost niso zanimive. Simulator sam po sebi je atraktiven, ampak nima zgodovinske vrednosti. Kombinacija obojega pa je vrhunska in upam, da bo v prihodnjih letih dobila tudi ustrezno kvaliteto kar se tiče postavitve. Tukaj bi rad poudaril, da je ta postavitev, kjer manj vredne, a originalne dele skombiniramo z simulatorjev globalna inovacija in upam, da bomo vsi skupaj to znali tudi zabeležiti ter izkoristiti.

Kdaj ste ga začeli izdelovati?

Odločitev je padla konec novembra 2020. Decembra smo naročili skoraj ves material. Delo se je začelo z takoj po novem letu. Sredi aprila smo simulator dostavili v Pivko. Projekt je do te faze obsegal nekaj več kot 1100 delovnih ur. Glede na to, da smo v preizkusnem obratovanju ta vsota ur zagotovo še ni končna.

Kakšne so vzporednice pri razvoju simulatorjev za X-Alpho, Miga-21 in Spitfira?

Rekel bi, da sta MiG-21 in Spitfire v isti kategoriji. Na zunaj je seveda Spitfire bolj atraktiven, ampak to pa hkrati otežuje vstop v letalo. Tako, da ima vsak prednosti in slabosti. Kar se tiče X-Alphe je to še vedno za nas najbolj pomemben projekt. Poleg tega, da smo teh simulatorjev izdelali največ (26 enot) ga še vedno izboljšujemo in se odzivamo na potrebe trga. Tako smo ravno v istem obdobju za uporabo na X-Alphi razvili še modul za letalo Velis Electro. Sedaj je EASA certificirala prvi VR simulator in naša tvegana pot, ki smo jo zastavili leta 2016 z uporabo X-alphe na osnovnem šolanju se je izkazala za pravilno.

Poleg tega imamo X-Alpho tudi v naši letalski šoli - Akademija 4 in brez nje skoraj ne znamo več šolati pilotov. Že dve leti imamo uveden sistem, da mora vsak pilot, preden pride na letenje opraviti uvodne lete na simulatorju. Ta sistem je izjemno efektiven.

V tej sliki, kjer res orjemo ledino in smo v globalnem vrhu po inovativnosti je Spitfire majhen delček. Kul in atraktiven projekt. Ampak inovativnost, predvsem v integraciji v operacije je pa vidna predvsem na X-Alphi, ki je resno in izjemno efektivno orodje.

Tudi 'trup' in kokpit sta na pogled brezhibno izdelana

Vsi instrumenti so replike, ki so natisnjene (tako grafično kot z 3D tiskom). Torej instrumenti niso funkcionalni. Tukaj imamo kar grenke izkušnje iz MiG-a, kjer smo v simulator vgradili en originalni instrument. Ta instrument smo kupili na eBayu. Stal nas je nekaj več kot 2000 EUR. Instrument (tako kot vsi iz tiste dobe) je imel namreč kazalce prevlečene z radijevo barvo zaradi nočne vidnosti. Po sodobnih standardih je to radioaktiven material in ima ustrezno zapleteno proceduro za skladiščenje. Te zgodbe nismo želeli več ponoviti in zato je vse na tem simulatorju izdelano na novo.

Trup smo izdelali sami. Ima dve karakteristiki, ki ga naredita res izrednega. Prva je, da smo na trup nabili kovice. Zaradi tega dobi globino in ne izpade plastičen. Te kovice so bile lastniška akcija. Izdelava simulatorja je bila kar z visokim tempom in rezerv za dodatno delo ni bilo veliko. Ampak, ko je v delavnici začel nastajati Spitfire s temi krasnimi linijami, sva se z Janezom Cestnikom s katerim sva večinska lastnika AFormX-a odločila, da kovice narediva kar midva v enem vikendu.

Veliko je bilo vrtanja, kovičenja, grezenja, lepljenja. Začela sva v petek ob 15h (druga izmena, isti ljudje) in tam nekje okrog osmih zvečer, ko sva grizla preko zadnjih nekaj sto izbočenih kovic mi je rekel:

''Ej še dobro, da je samo trup in še ta ne cel.''

Jaz pa nazaj.

''Ja, pa da nisva v Castle Bromwichu*, kjer bi tole delala celo vojno.''

Ampak v ponedeljek je bil trup popolnoma skovičen in je šel na barvanje. Barvanje je pa drugi del magije. Za barvanje se je ponudil Aleš Bedič, barve je pa prispeval Helios. Aleš je zelo dober maketar in nekatere tehnike staranja je zelo dobro uporabil tudi na tem 1:1 trupu. To da globino in predvsem patino trupu. Aleš je v ta projekt padel za nas kot popoln neznanec in je svoje prispevek opravil brez veliko besed, ampak z velikim efektom. Več takih!

Kakšen je bil strošek razvoja in naslednji izziv?

Pri naši domišljiji izzivov ne zmanjka. Kar se tiče simulatorjev gre vsa razvojna moč na dodelavo operativnega koncepta za X-Alpho v Akademiji 4. Za neke druge pomembne simulatorje se še pogovarjamo, za tretje so naročila že v hiši. Kar se tiče teh bombončkov za širšo javnost v smislu Spitfire/MiG-a sem pa med projektom Spitfire ugotovil, da pogrešam stara letala. Sedaj bolje razumem dediščino in njeno vlogo kot npr. 10 ali 15 let nazaj in vidim kateri delček mozaika narodnega letalstva, oziroma bolj pravilno kakšen temelj predstavlja. Zato je prav, da delamo z našimi partnerji na progresivnih projektih, ampak mislim, da moramo enkrat na leto ali dve narediti še kaj na področju starih letal. Lep projekt bi bil, da MiG-a spravimo na isti nivo kot Spitfire-ja. V skladišču imamo pa še vedno letalo Aero-3 za katerega imam dober načrt tako obnove kot kasnejše operacije. Vsekakor vse kar sem za Sierra5 napisal v članku Dediščina še vedno velja in je za takšne akcije vsak, tudi kdor nas ne pozna, dobrodošel pri nas.

Vsi, ki si želite doživeti res enkratno izkušnjo – letenje v simulatorju Supermarine spitfire ste vabljeni v Park vojaške zgodovine v Pivki.

*Tovarna Spitfire-jev v Angliji

Foto: AfromX

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« December 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31