Natisni to stran

Maribor: Prvi pristanek Airbusa A320neo ob 45. obletnici letališča

Oceni ta prispevek
(10 glasov)
31 Maj 21
Napisal
Objavljeno v Novice

V soboto je svojo 45. obletnico obratovanja praznovalo drugo največje mednarodno letališče v Sloveniji, Letališče Maribor.

Mariborsko letališče je bilo za komercialni promet odprto 29. maja 1976. Od takrat je na tem letališču pristalo ogromno različnih letalnikov. Največji so bili Antonov An124, Airbus A340, MD-11, DC-10, Boeing 767, Airbus A330, Boeing 757 in ostala letala, med helikopterji pa večkrat že tudi Mil Mi-26, nazadnje jeseni lani. Prvo letalo, ki je poletelo iz mariborskega letališča, je bil Jatov DC-9, z registracijo YU-AHM in imenom Tivat, na dan otvoritve z letom v Dubrovnik. Sledil mu je Aviogenex-ov Tupoljev 134A. Prvi komercialni redni polet je bil izveden v četrtek, 3. junija 1976, ko je na novem letališču pristalo prvo letalo ljubljanskega Inex Adria Avioprometa in sicer letalo DC-9.

Letališče ima za sabo izjemno pestro zgodovino. Iz Maribora je bil vrsto let glavni prevoznik jugoslovanski JAT, ki je letel v takratno prestolnico skupne države Beograd ter na čarterskih letih na Jadran. Prvi let na redni liniji Beograd-Maribor je bil 6. junija, naslednji dan pa še Maribor-Beograd. Mnogo let je bilo mariborsko letališče center za šolanje pilotov letalskih družb Aero Lloyd, LTU, Deutsche BA, Swissair-a ter Lauda Air-a. V zgodnjih 90-ih letih je letališče letno oskrbelo tudi več kot 85 tisoč potnikov.

Leta 1999 je bila obnovljena vzletno-pristajalna steza, leto kasneje pa še letališka ploščad. 14. junija 2008 je bilo letališče preimenovano v Letališče Edvarda Rusjana Maribor, po pionirju slovenskega letalstva, Edvardu Rusjanu. Novembra 2012 je letališče začelo uporabljati popolnoma nov potniški terminal s kapaciteto več kot pol milijona potnikov.

V zadnjih letih je letališče predvsem znano kot izhodišče posebnih čarterskih letov za namene športa, po posebnih zasebnih letih ter za trenažna letenja široke palete letal generalne in poslovne aviacije. Letališče za trenažno letenje uporablja tudi več priznanih tujih letalskih družb (Austrian Airlines, Ryanair, Swiss Int Air Lines, SunExpress, itd.) ter vsako leto tudi akrobatska skupina The Flying Bulls, ki so ravno te dni bili prisotni pod Pohorjem.

Več o letališču v Mariboru

Airbus A320neo prvič pristal v Mariboru

Naključno je splet okoliščin na podlagi sproščanja epidemičnih restrikcij omogočil, da je mariborsko letališče res opozarjalo na svojo obletnico z glasnimi atraktivnimi programi akrobatske skupine The Flying Bulls že od sredine tedna. V četrtek so se skupini na formacijskem letu do Ljubljane in nazaj pridružili tudi štirje Pilatusi PC9 Slovenske vojske.

Kot piko na i pa je bil točno na obletnico sobotni pozno popoldanski pristanek potniškega letala španske letalske družbe Iberia. Španski prevoznik je pred nekaj tedni prvič v zgodovini mariborskega letališča pristal po Pohorjem, tokrat pa je iz Madrida priletel z letalom Airbus A320neo, ki je bil hkrati prvi pristanek v zgodovini katerega izmed letal iz družine NEO v Mariboru. Gre za 186-sedežno letalo z najnovejše serije družine ozkotrupnih letal Airbus A320neo ”Next Engine Option”. Letala iz omenjene družine imajo vgrajeno najnovejšo tehnologijo in sisteme, vključno z novo generacijo motorjev ter s t.i. ”Sharklet wing tip-si” ob konicah kril. Omenjeni izboljšavi skupaj tvorita 15 odstotni prihranek pri porabi letalskega goriva med letom. Iberia je v Maribor napotila NEO-ta, ki je bil v posebni ”oneworld” poslikavi in je edini A20N v njihovi floti s to posebno poslikavo. Španci so ga prevzeli jeseni leta 2019 ter je poimenovano po Loretski Materi Božji.

V ta namen je osebje mariborskega letališča kapitanki na letu iz Madrida izročilo cvetje v barvah Iberie ter celotni posadki izreklo dobrodošlico.