Natisni to stran

Letalski center Maribor z novim ultralahkim letalom

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
12 Avg 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Letalski center Maribor (v nadaljevanju LCM) je pred kratkim v svojo floto dodal še eno ultralahko letalo. Kupili so novo letalo TL30 Ultralight Sirius ter mu nadeli registrsko oznako S5-PGD. O novem letalu in načrtih ultralahke sekcije LCM, smo se pogovarjali s članov strokovnega sveta sekcije, gospodom Nejcem Zorko Horvatom.

Po tem, ko se je lani julija ob zasilnem pristanku močno poškodovalo letalo TL20 Sting (reg. S5-PGC), so v LCM znova ostali pri samo enem ultralahkem (UL) letalu v floti, Pipistrelovem Virus-u (reg. S5-PEW). S takšnim tipom letala so tudi pred 15. leti ustanovili ultralahko sekcijo. Ker z enim letalom niso uspeli zagotavljeti primernega obsega letenja za vse šolajoče v UL sekciji, so morali sprejeti odločitev ter začeti s postopkom nakupa novega letala. Ker so imeli s proizvajalcem letal TL Ultralight zadovoljive izkušnje, so se odločili, da se zopet poslužijo nakupa pri tem češkem proizvajalcu letal. Kot so povedali za naš portal, v kolikor bi bilo na tržišču več ponudbe UL letal z maksimalno vzletno težo 600 kg, letalo omenjenega proizvajalca ne bi bil verjetno prva izbira. Zaradi omejenih okoliščin ponudbe na trgu in potrebe po novem letalu, pa so se v tem primeru odločili za visokokrilno letalo TL30 Ultralight Sirius. V strokovnem svetu sekcije so namreč, po besedah Zorko Horvata ocenili, da TL20 Sting ni najprimernejše letalo za šolanje, zato so se odločili za večjega TL30 Sirius, katerega so pred leti že testno preizkusili in ocenili, da je primernejše. ”Predvsem zato ker je visokokrilec in ker ima določene letalne karakteristike primernejše za šolanje začetnikov”, je še dodal gospod Zorko Horvat. 

Ker se opirajo na nemške certifikate, so iskali letalo, ki je že v Nemčiji certificirano za 600 kilogramov, kar je bil tudi pogoj pri nakupu s strani strokovnega sveta sekcije pri LCM-u. Na podlagi tega so tudi v Sloveniji prejeli dovoljenje za letenje ter letalo uspešno registrirali. Iskali so letalo, ki bo primarno namenjeno šolanju in ker na trgu ni veliko letal, ki bi ustrezali tem pogojem so se nato odločili za Siriusa. Ob tem smo sogovornika vprašali, zakaj se niso odločili floto nadgraditi še z drugim letalom Pipistrel? Gospod Zorko Horvat nam je na to odgovoril: ”Z letalom Pipistrel Virus, ki je v naši UL sekciji že od vsega začetka, smo zelo zadovoljni, vendar tokrat s proizvajalcem nismo prišli do soglasja pri ceni novega letala.” 

Novo letalo TL30 Ultralight Sirius se ponaša s preizkušenim motorjem Rotax 912 ULS z največjo močno 100 konjev. Notranjost je prostornejša, kot na primer v primerljivi Cessni C152, pri LCM-u pa izpostavljajo tudi udobne sedeže, ki pridejo prav pri daljših letih. Letalo dosega potovalno hitrost TAS okoli 110 vozlov pri porabi 17-18 litrov bencina. Če pogledamo kapaciteto rezervoarjev, ki je 130 litrov je lahko neposreden let ob zagotavljenju obvezne rezerve, dolg tudi več kot 6 ur. Za pilote je pomembna še oprema v pilotski kabini, kjer pilota preko dveh Dynon Skyview zaslonov (eden je občutljiv na dotik) prejemata podatke in izmere parametrov v vseh fazah leta. Zaslona sta redudantna, vsak lahko ločeno prikazuje EMS, EFIS ali navigacijo oziroma kombinacijo vseh treh. Prav tako je letalo opremljeno z AO (Angle of attack) senzorjem, transponderjem S mode ter reševalnim padalom za celotno letalo v primeru nesreč ali zasilnih pristankov. V kratkem bodo v letalo vgradili še avtopilota, ampak so še v postopku certifikacije in urejanja dokumentacije.

Pri UL sekciji LCM spremljajo razmere, ki vladajo v svetu letalstva in so za letenje na splošno precej neugodne, vendar opažajo povečano zanimanje za letenje z ultralahkimi letali. V srednjeročnem planu imajo nakup še tretjega letala, ki pa bo po dveh visokokrilcih, najverjetneje nizkokrilec, ki bo hitrejše letalo in še primernejše za letenje na daljših letih. Razmišljajo v smeri Dynamica, Faete, Ellipsa, ipd. Ob tem iz LCM-a sporočajo, da k članstvu vabijo vse zainteresirane, da preizkusijo njihovo novo ultralahko letalo ter se morda tudi odločijo, da se z njim izšolajo za pilota ultralahkega letala. 

Letalski center Maribor (LCM) je najstarejši letalski klub v Sloveniji in deluje že vse od leta 1927. V floti imajo vrsto motornih, ultralahkih in tudi jadralnih letal. Poleg omenjenjih sekcij pa v okviru kluba delujejo tudi padalska in modelarska sekcija ter obramba proti toči. Člani LCM v povprečju letno odletijo okoli 3500 ur na okoli 10000 letih, ob tem pa opravijo še okoli 2000 skokov s padalom. Vseh članov je 145.

Flota ultralahkih letal LCM-a
Flota ultralahkih letal LCM-a

V floti imajo trenutno deset motornih letal, dve ultralahki, enajst jadralnih ter več padal. Poleg šolanja pilotov, jadralnih letalcev ter padalcev, pa v klubu nudijo tudi panoramske lete ter skoke s padalom v tandemu.

Fotografije: Letalski center Maribor in lasten arhiv