Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Aeros 2021

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
25 Avg 21
Napisal Aljoša Jarc
Objavljeno v Novice

Na športnem letališču Skoke so 15. avgusta, priredili letalski miting Aeros 2021. Letalski program se je začel z malim letalstvom, ko so modelarji prikazali razne modele. Zatem so sledili nastopi vojaških in športnih letal ter helikopterjev.

V Mariboru se je kljub vročini zbralo kar 10.000 gledalcev. Letalski program je na Štajersko privabil navdušence iz cele Slovenije in tudi tujine. Največ pričakovanja je bilo za nastop skupine Frecce Tricolori. Po začetku pandemije je bil to njihov prvi nastop izven Italije in tudi prvi letos, če izključimo nekaj preletov. Vrnitev na sceno je bila torej zelo doživeta ne samo s strani številne publike, temveč tudi samih pilotov in drugih članov skupine. Letala so iz domače baze v Rivoltu priletela v Maribor v petek 13. avgusta, v soboto zvečer so piloti izvedli spektakularni trening. V nedeljo bi morale Frecce zaključiti letalski program Aerosa, zaradi prihajajoče nevihte pa so poletele nekoliko prej. Njihov nastop je navdušil prisotne, ki so strmeli v zrak in občudovali akrobatske figure, ki so jih risali člani skupine z letali tipa MB-339PAN. Nad Mariborom so tako naslikali tudi največjo italijansko zastavo na svetu in pokazali, da so najboljši ambasadorji Republike Italije po svetu. Pet od desetih letal je letos maja dobilo posebno poslikavo repa, posvečeno petim akrobatskim skupinam, ki so v desetletju pred ustanovitvijo Frecce Tricolori predstavljale Italijansko vojno letalstvo. Mimogrede... Frecce letos praznujejo šestdeset let! Uradni govorec Riccardo Chiapolino, se je zelo potrudil in je celotni letalski program predstavil v slovenskem jeziku. Za prevod sta poskrbeli krovni organizaciji Slovencev v Italiji, SSO in SKGZ.

Frecce Tricolori v preletu nad terminalom Letališča Edvarda Rusjana Maribor
Frecce Tricolori v preletu nad terminalom Letališča Edvarda Rusjana Maribor

Na Aerosu je bil prisoten tudi Alca Display team Češkega vojnega letalstva. Eno izmed dveh letal tipa L-159 Alca je bilo še posebej zanimivo zaradi posebne poslikave ob 20. obletnici sprejema tega letala v vojno letalstvo. Letalo s posebno poslikavo so predstavili lansko leto v Ostravi na dogodku "NATO days". Pobarvano je s prav takim kamuflažnim vzorcem kot je tisti, ki prekriva oklepnike Pandur II češke vojske, in s tem opominja na vlogo neposredne zračne podpore vojski. Na desni strani repa je naslikan František Peřina, češki letalski as iz druge svetovne vojne, in njegovo letalo Spitfire. Po njem je tudi imenovana 212. letalska eskadrilja, katere del je Alca Display team. Leva stran repa je posvečena dvajseti obletnici Alce. Letalo s posebno poslikavo je pilotiral David "Dave" Birtus, drugo Alco pa Aleš Seidl. Publiki sta predstavila dinamičen in zanimiv program. Ekipa je zelo ponosna predstavnica Češke, v še večji ponos jim je to, da uporabljajo češko letalo. Letos so prvič nastopili v tujini prav v Mariboru, pilota pa sta bila še posebno navdušena nad predstavo, saj jih je okoliš letališča spominjal na domačo bazo v Čáslavu.

Slovenska vojska je postavila na ogled Zlin 143, Bell 206, Bell 412 in Pilatus PC-9M Hudournik s paleto možne oborožitve. Pilatus PC-6, s katerega so po nekaj minutih skočili padalci, je vzletel ob eni, pred pristankom pa je pilot pozdravil z nizkim preletom. Vojaški policisti so simulirali intervencijo s pomočjo helikopterja Bell 412, Hudournik pa je nudil neposredno zračno podporo lahkemu oklepnemu kolesnemu vozilu 6X6 Valuk. Letalski program je, namesto skupine Frecce Tricolori, zaključil nastop Andreja Fiorellija na Pilatusu PC-9M. Fiorelli je leta 2017 prejel prestižno nagrado, imenovano po britanskemu letalskemu asu iz druge svetovne vojne Douglasu Baderju, za najboljši solo nastop na slovitem letalskem mitingu Royal International Air Tattoo. Pilot je kljub močnim sunkom vetra opravil spektakularen akrobatski program s katerim je prikazal zmogljivosti Hudournika.

Letalska policijska enota je bila prisotna z najnovejšim helikopterjem v floti, Leonardovim AW169, in je pokazala policijsko operacijo in reševanje z vitlom. Piloti so nam zaupali, da so s helikopterjem zelo zadovoljni in se veselijo prihoda še enega helikopterja tega tipa. Slovenija je od Leonarda naročila tudi taktično transportno letalo C-27J Spartan II, upam da bo to tudi že gostovalo na naslednjem Aerosu!

Iz madžarskega Kecskeméta je priletel Saab JAS-39C Gripen. Pilot Mate Majerik je nad Mariborom odvrgel tudi svetlobne vabe. Gripen je bil najglasnejši gost Aerosa, vendar se zaradi tega seveda ni prav nihče pritoževal...Tudi ostali nastopi so bili zanimivi, od letal Letalskega centra Maribor, do jadralnih letal in šolskega vojaškega letala Aero L-29 Delfin v zasebni lasti. Pilotiral ga je sam lastnik, Slovak Jozef Pivarči, ki je v svoji dolgi letalski karieri naletel tudi 1800 ur na MiG-u 21. Njegovega Delfina so leta 1971 dostavili Vojnemu letalstvu Sovjetske zveze, Pivarči pa ga je odkupil pred dvema letoma.

Benjamin “Bendžo” Ličar, legendarni pilot Obalnega letalskega centra Portorož, je predstavil akrobatski program na letalu Zlin Z-526. Bendžota slovenski javnosti ni treba posebno predstavljati in tudi tokrat je, kot mu je v navadi, poskrbel za pravi spektakel. Madžar Zoltán Veres, nosilec Guinnessovega svetovnega rekorda s 408 neprekinjenimi obrati z letalom, je publiko presenetil z norim letenjem z letalom MXS. Nejc Faganelj pa je vešče letel Pipistrelovega Virusa SW121 in dokazal da so tudi ultralahka letala zmožna akrobatskih točk. Dietmar Grosz je z nizkim in počasnim letenjem nad letališko stezo s svojim Ryanom PT-22 prevzel publiko, ki je zrla v starodobnika, zgrajenega daljnega leta 1927. Slovensko letalsko kulturno dediščino pa ohranja Branko Bunderla, ki je obnovil Libis 180. Po več kot desetih letih restavriranja je Libis 180 lansko leto spet poletel. Skupno so v ljubljanskem Libisu v šestdesetih letih prejšnjega stoletja zgradili le enajst letal tega tipa, podjetje je opustilo proizvodnjo letal v začetku sedemdesetih let in se kasneje združilo s podjetjem PAP.

Letalski program Aerosa je bil raznolik in kakovosten. Mariborski miting je eden izmed redkih, ki letos niso bili odpovedani, tako da je za mnoge goste bil tudi prvi nastop v tem letu, če ne že prvi, pa prvi v tujini. Na vrsto so prišli tudi ljubitelji malega letastva, katerih tradicionalno srečanje na Lescah je bilo odpovedano. Na “statičnem delu” je bilo mogoče videti zlasti letala in helikopterje Slovenske vojske in razna športna letala, sodelovalo pa je tudi nekaj z letalstvom povezanih podjetij. Negotova situacija ni ustavila organizatorjev, ki so Aeros speljali do konca, publika in nastopajoči pa so bili presrečni udeležitve na mitingu. Prispevek zaključujem z upanjem, da bo dogodek postal stalnica bodisi za ljubitelje letalstva kot za predstavnike letalske industrije na tem delu Evrope.

Letala v posebnih poslikavah
Letala v posebnih poslikavah

Mediji

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31