Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Green Motion in Pipistrel pridobila certifikat za Skycharge

Oceni ta prispevek
(5 glasov)
04 Okt 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Skycharge je prva polnilnica za električna letala, ki jo je odobrila Agencija Evropske unije za varnost v letalstvu (EASA)

Naj spomnimo, da je junija lani Pipistrel od EASA dobil certifikat za prvo električno letalo Velis Electro. Certifikat za Skycharge je tako še en pomemben mejnik v prizadevanjih za okoljsko trajnostno letalstvo.

Skycharge sloni na Eatonovi tehnologiji polnjenja z enosmernim tokom in omogoča več kot 96% izkoristek pri polnjenju električnih letal in letal eVTOL.

Polnila postaja Skycharge je na voljo v stacionarni ali mobilni izvedbi. Slednja omogoča polnjenje letal (priključek GB/T) in avtomobilov (priključek CCS ali CHAdeMO) brez dodatnih instalacijskih stroškov ker se lahko priključi na obstoječo CEE vtičnico.

SKYCHARGE je tudi prva polnilna postaja za električna letala s funkcionalnostjo pametnega omrežja, ki je pripravljena za uporabo v vozilu (V2G).

François Randin, ustanovitel in izvršni direktor podjetja Green Motion, ki je sedaj del podjetja Eaton je povedal, da je Skycharge plod sodelovanja med Pipistrelom in Green Motion in dodal: »Dveh podjetij z revolucionarnimi idejami in najsodobnejšimi tehnologijami. S sodelovanjem najboljših inženirjev na svetu oblikujemo in definiramo prihodnost električnega letalstva. Strmimo k temu, da uporabnikom ponudimo najboljšo možno izkušnjo ob nizkem strošku letanja in minimalnem vplivu na okolje.«

Eaton in Pipistrel sta člana SAE International AE-7D (Aircraft Energy Storage and Charging Committee), kar jima omogoča aktivno vlogo pri vzpostavljanjeu mednarodnih standardov na področju električnih letal in električnega polnjenja.

Foto: Pipistrel

 

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« December 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31