Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Nova letalska družba FlyleOne z linijami iz Trsta

Oceni ta prispevek
(10 glasov)
12 Okt 21
Napisal Aljoša Jarc
Objavljeno v Novice

V petek, 8. oktobra, je FlyleOne povezal Trst s Pescaro in Genovo. Let iz Pescare do Trsta je bil obenem prvi komercialni let novonastale letalske družbe. Also in English

FlyleOne bo povezoval Trst s Pescaro in Genovo dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in petkih. Letijo s turboprop letalom Beechcraft 1900D, ki sprejme do 19 potnikov. Družba ponuja »business commuter« lete iz baze v Pescari. Ciljajo predvsem na poslovne potnike in turiste, ki si želijo leteti bolj ekskluzivno, na manjšem tipu letala, kjer ima vsak potnik dostop do okna in hodnika. Cene za enosmerno karto se gibljejo od 105€, do 22. oktobra pa je mogoče kupiti določeno število kart po promocijski ceni 50€/let.

Beechcraft 1900 je dokaj redko letalo v tem delu Evrope, na letališču Ronke pa naj bi postal kar reden gost. Ob ponedeljkih in petkih je predviden zgodnji jutranji let iz Pescare s prihodom v Trst ob 8:10. Letalo kasneje odleti do Genove, potem se pa vrne v bazo v Pescari. Povezava med Trstom in Genovo je še posebej zanimiva za uslužbence družbe Fincantieri, ki ima glavni sedež v Trstu in več ladjedelnic bodisi v Furlaniji Julijski Krajini kot v Liguriji. Dva leta na teden sta sicer za poslovne potnike premalo, saj večkrat odpotujejo proti domu že isti ali naslednji dan. Podaljšan vikend je sicer zanimiv za tiste turiste, ki bi želeli obiskati Genovo in Ligurio in bi se radi izogibali potovanju z vlakom in avtom.

FlyleOne začenja še z leti iz Pescare v Lamezio Terme (dvakrat tedensko na četrtek in nedeljo), od sredine novembra pa bo povezoval tudi Pescaro in Verono (dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in petkih). Cilj družbe je povezati Pescaro z raznimi italijanskimi mesti, do katerih ne letijo večji prevozniki.

Naslednje poletje družba načrtuje tudi lete iz Pescare v Dubrovnik, Split ter na otoka Krf (Grčija) in Pantellerio. Na spletni strani je med bodočimi destinacijami omenjena tudi Perugia, vendar o tej povezavi zaenkrat ni na voljo več informacij, slednji letališči sta sicer v zračni razdalji med seboj oddaljeni manj kot 200km.

Povezavo med Trstom in Genovo je nazadnje v letu 2018 neuspešno obudila družba FlyValan, z letalom tipa ATR 72. Po komaj dveh mesecih je lete prekinila in se posvetila charterskim letom, nekaj mesecev je še opravljala tudi redne lete za Blue Air, nakar pa je FlyValan žal propadla. Med Pescaro in Trstom ni bilo še direktnih linijskih letov, tako da je povezava novost.

Od januarja do vključno avgusta je tržaško letališče oskrbelo prib.ližno176.000 potnikov, oz. 82% manj kot v enakem obdobju leta 2019. Z 31. oktobrom bo Ryanair spet letel med Trstom in Brusljom (Charleroi), med zimo bo nizkocenovnik povezoval Trst še z Londonom (Stansted), Malto, Valencio, Barijem, Cagliarijem, Catanio, Neapljem (kamor leti tudi Volotea) in Palermom. Prav tako bodo aktivni še leti v Rim (ITA), Frankfurt (Lufthansa), do konca novembra je mogoče leteti še v Trapani (Tayaranjet), za božične počitnice pa je Volotea že napovedala nekaj letov v Palermo.

Foto: Pescara Spotters in Lucian Ojog

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.


Koledar objav

« Oktober 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31