Natisni to stran

KLM in Transavia bosta letela z letali Airbus

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
16 Dec 21
Napisal
Objavljeno v Novice

Ključni aspekt KLM-ovega post Covid-19 programa restrukturiranja je nadaljna prenova evropske flote letal z novo in bolj učinkovito generacijo letal. KLM je v tej strategiji izbral nadgradnjo flote z letali družine Airbus A320neo.

Skupina KLM je v naročilu med skupino Air France-KLM in Airbusom, naročila 100 letal družine Airbus A320neo, z možnostjo naročila dodatnih 60 letal iz te družine. Letala iz omenjenega naročila so predvidena za letalske družbe KLM ter za nizozemsko in francosko podružnico Transavie.

Dostava letal Airbus A320/321neo je predvidena od druge polovice leta 2023. Z omenjenimi letali se konzorcij obrača iz večinsko Boeing flote letal za lete po Evropi in Severni Afriki, na floto letal evropskega preizvajalca letal Airbus. Drugi tip regionalnih letal v floti, letala Embraer E serije, ki letijo pri KLM-u, že uspešno nadomeščajo z novimi letali Embraer E195 E2 serije. 

Ob tem zgodovinskem naročilu je konzorcij izkazal namero za nakup še štirih tovornih letal Airbus A350F za povečanje kapacitet za prevoz tovora pri Air France-u.

Konzorcij Air France-KLM trenutno operira s floto 502 letal in leti na na preko 300 različnih destinacij po vsem svetu.