Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Temni oblaki nad Letalskim centrom Maribor

Oceni ta prispevek
(10 glasov)
11 Jan 22
Napisal
Objavljeno v Novice

LCM letos obeležuje 95 letnico ustanovitve. Namesto radosti pa se nad njimi zgrinjajo temni oblaki, zaradi katerih morda ne bodo dočakali stote obletnice ali pa je ne bodo dočakali na letališču v Skokah.

Predsednik LCM Filip Tobias je danes na novinarski konferenci povedal, da so zaradi nesposobnosti oblasti za iskanje rešitev danes tujci na letališču, ki je bilo nekoč njihovo in, ki so ga v veri v razvoj in boljšo prihodnost nesebično prepustili Občini Maribor in družbi Letališče Maribor. Po besedah Tobiasa jim je bilo zagotovljeno nemoteno sožitje na letališču, ki je pogodbeno definirano predvsem v smislu neoviranega in brezplačnega letenja. »S potniškim letališčem smo neovirano sobivali domala 45 let, kljub temu, da je v tem času letališko infrastrukturo v last prevzela Republika Slovenija ter, da se je pred tremi leti zamenjal upravljalec letališča, ki je postal državna družba DRI. Težave so se pričele kazati preteklo zimo, ko je upravljalec pričel napovedovati 8 urni poletni delovni čas. Z nevzdržnostjo takšnega ukrepa smo nemudoma seznanili pristojnega ministra, Urad za letalstvo, urad predsednika vlade med ostalimi pa tudi župana občine Maribor.« Žal skupne besede niso našli.

DRI je kljub marca 2021 uveljavil 8 urni poletni obratovalni čas, s tem pa članom LCM po 45 letih praktično onemogočil letenje med tednom. Letališče se namreč ob 17 uri zapre.

Obrnili so se tudi na Državno odvetništvo, ki je njihov zahtevek zavrnilo z obrazložitvijo, da RS ni prevzela obveznosti do njih.

Iz DRI medtem ogovarjajo, da je obratovalni čas Letališča Edvarda Rusjana Maribor skladen z obveznostmi, ki izhajajo iz pogodbe o opravljanju storitev za obratovanje letališča, sklenjene med Ministrstvom za infrastrukturo in DRI upravljanje investicij, d. o. o.. Pogojen je s trenutno kadrovsko zasedbo, saj DRI glede na trenutno kadrovsko sestavo - ob spoštovanju delovnopravne in druge zakonodaje - lahko zagotovi zgolj osemurno odprtje letališča in občasna odpiranja izven obratovalnega časa za lete, ki morajo biti napovedani vsaj 24 ur vnaprej. Daljši čas obratovanja letališča bi bil možen, če bi bili zagotovljeni dodatni kadrovski viri.

Avgusta 2021 je DRI zabil zadnji žebelj v krsto sožitja na letališču, saj je LCM izstavil račun za letenje njihovih letal za dve leti nazaj. Račun so seveda zavrnili, DRI je sprožil izvršilni postopek in sedaj so v pravdi. Od avgusta naprej LCM vsak mesec prejme nove račune za letenje in jih sproti tudi zavrača. Na DRI medtem pojasnjujejo, da storitve iz naslova obratovanja letališča v Mariboru DRI prav tako zaračunava skladno s pogodbo, sklenjeno z Ministrstvom za infrastrukturo. Storitve se vsem uporabnikom (med drugimi tudi Letalskemu centru Maribor) obračunavajo ob enakih pogojih.

Filip Tobias ob tem skrbi, da se bodo morali zaradi nesoglasij po 60 letih delovanja v Skokah seliti drugam, saj pod trenutno veljavnimi pogoji sobivanje na letališču po njegovih besedah ni mogoče. »Tako restriktiven obratovalni čas in plačevanje pristankov za klubsko letenje vodita le v propad društva.« je sklenil Tobias.

Na letališču v Mariboru pa zaradi neodgovornega upravljanja DRI in MZI, ki bdi nad DRI omejeno deluje tudi HNMP, šolanje letalskih posadk tujih letalskih družb in nenazadnje čarterski ter poslovni promet.

Skladno z aneksom, podpisanim med Ministrstvom za infrastrukturo in DRI, bo slednji storitve obratovanja izvajal do 31. 12. 2023.

 


Koledar objav

« Maj 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31