Natisni to stran

Vlada rezervirala sredstva proračuna za letalsko povezljivost Slovenije

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
08 Mar 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Vlada je na redni seji prerazporedila več sredstev državnega proračuna. Med drugim je znotraj finančnega načrta Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prerazporedila dva milijona evrov za javni razpisa za spodbujanje ponovne vzpostavitve letalske povezljivosti Slovenije z evropskimi in tretjimi državami.

Cilj je ohraniti obstoječe in spodbuditi vzpostavitev novih rednih mednarodnih letalskih linij prevoznikov, ki so zaradi posledic pandemije prenehali leteti v Republiko Slovenijo. ”V Sloveniji želimo omogočiti vzpostavitev 22 destinacij v poletni sezoni v letu 2022 in preprečiti zmanjšanje letov zaradi številnih omejitev, ki so posledica epidemije,” so v sporočilu za javnost zapisali na Vladi RS.

Na ljubljanskem letališču so za Sierra5 potrdili, da v letošnjem poletnem voznem redu predvidevajo 20 rednih letalskih povezav, med njimi po pričakovanjih in dogodkih v zadnjih dneh ne bo Moskve (Aeroflot) in Kijeva (Windrose). Poleg omenjenih, pa tudi ne bo predvidenih avgustovskih letov med Ljubljano in Madridom s španskim prevoznikom Iberia. Španci so ustavili prodajo kart za te lete, kjer so nameravali leteti 2x tedensko.

Na ljubljansko letališče trenutno leti 11 letalskih prevoznikov na 12 različnih povezavah. Tekom poletnega voznega reda bi se naj v Ljubljano vrnil Wizz Air z leti za London Luton ter Bruselj Charleroi, Finnair z leti iz Helsinkov, Lufthansa bi naj ponovno letela tudi v München, British Airways se vrača z leti iz London Heathrowa ter Transavia France odpira novo povezavo do pariškega letališča Orly. Ali bo povezav res 20, torej 2 manj kot predvideva Vlada RS, ali še manj kot predvideva Fraport Slovenija, bomo videli v kratkem, ko bo upravljalec ljubljanskega letališča razkril poletni vozni red 2022. Je potemtakem razpis še vedno upravičen?

Zelo čudno je, da se je država zopet odločila za skoraj identičen razpis kot v letih 2020/21, ki ni prinesel zaželjenega ponovnega ”razcveta” rednih letalskih povezav iz Ljubljane. Razpis bi naj bil v evropskem merilu unikaten ker spodbuja prevoznike retroaktivno in ne sproti ali vnaprej, kakor bi bilo bolj motivirajoče za letalske operaterje. V letalstvu je znano, da letalski prevoznik uvede letalsko povezavo med določenima mestoma, ko za to zazna dovolj velik interes ter je prepričan v uspeh povezave. Če bo zasedenost letal slabša od pričakovane, bo prevoznik linijo opustil, ne glede na to, da bi lahko za njo čez nekaj časa prejel finančno spodbudo ter se s tem obvezal, da bo letel še naprej vsaj 2x tedensko, kakor je bil pogoj v prejšnjem razpisu ter si delal dodatno izgubo, ker bo izpolnjeval pogoj iz razpisa za dodelitev spodbud.

S tem razpisom se bo ”nagrajevalo” prevoznike za lete, ki so bili opravljeni nekaj mesecev nazaj, kar je neverjeten unikum. Veliko bolje bi bilo, da bi država našla drugačen način sofinanciranja v kolikor le to že mora biti. Z manjšimi vložki bi jeseni 2019 naredili več dobrega za Slovenijo. Bolje bi bilo, če bi država razpisala spisek destinacij, ki so za Slovenijo strateškega pomena in bi prevoznik za vzpostavitev te povezave na redni bazi (vsaj 2x tedensko) za obdobje enega leta prejel sorazmerne mesečne spodbude. S tem bi prevozniki pokrivali stroške nezasedenosti letal do točke rentabilnosti.

Poleg vsega tega, je razpis posredno (nevedoče) usmerjen le na redni letalski promet na ljubljanskem letališču. Pogoji za pridobitev sredstev so zelo restriktivni do ostalih dveh slovenskih mednarodnih letališč, ki bi bili morda zanimivi kateremu izmed letalskih prevoznikov samo v določenem delu leta – sezonski leti. Temu dejstvu lahko dodamo izjavo direktorja letalskih operacij Lauda Europe, ki spada pod konzorcij Ryanair-a, gospoda Tadeja Notersberga za Sierra5, ki potrjuje dejstvo, da spodbujevalna shema ni pravilno zasnovana: »Vedno smo zainteresirani za letenje na nove trge, kot je Slovenija, ob upoštevanju, da letališča zagotavljajo konkurenčno stroškovno osnovo za komercialno izvedljivost poslovanja, podobno kot na drugih evropskih trgih, kjer močno rastemo. Italija je jasen primer tega, kjer so se naši letališki partnerji močno ukvarjali s stroški za doseganje rasti, Ryanair pa bo to poletje znatno povečal promet v Italiji.«