Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Zaradi krize v Ukrajini več preletov vojaških letal

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
23 Mar 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Svet je tako rekoč čez prešel iz 'covid-19' v 'vojaško' krizo, ki je ponovno zamajala okrevanje civilnega letalskega prometa.

Zaradi vojne v Ukrajini v Kontroli zračnega prometa (KZPS) beležijo 3 – 4 % padec prometa od načrtovanega. Trenutno je letalski promet v zračnem prostoru Slovenije na 86 % prometa iz leta 2019 so za sierra5 zapisali na KZPS. Zaradi zaprtja oziroma različnih prepovedi letenja nad Ukrajino in Rusijo so se letalski prevozniki preusmerili severno oz. južno od omenjenih držav. To pa praviloma pomeni, daljše čase letenja in posledično višje stroške za letalske družbe.

»V zračnem prostoru Slovenije ne zaznavamo povečanja prometa zaradi zapor zračnih prostorov Ukrajine in Rusije. Nekaj prometa se je preusmerilo na sosednje države Ukrajine  torej Romunijo, Madžarsko, Slovaško in Poljsko.« so zapisali na KZPS, kjer opažajo, da se je spremenilo nekaj prevoznikov in povečalo število preletov vojaških letal zavezniških držav. To so lahko opazili in slišali tudi prebivalci Slovenije. Podatkov o natančnem številu preletov vojaških letal na KZPS ne povedo so pa potrdili, da določeni leti na platformah kot je FR24 niso vidni. »Podatki na FR24 so filtrirani in določeni leti niso vidni. V operativnem okolju in izvajanju nadzora in kontrole zračnega prometa pa kontrolorji nadzirajo in vodijo tudi te letalnike, ki jih na FR24 ni videti. FR24 je spleta aplikacija in kot takšna ni primerna za kakršno koli operativno uporabo.« so še zapisali na KZPS, kjer so v luči incidenta z brezpilotnim letalnikom v Zagrebu povedali, da v slovenskem zračnem prostoru strateški ali taktični brezpilotniki še niso leteli. Je pa Vlada RS včeraj sprejela sklep s katerim je vzpostavila pogoje za prelet vojaških sistemov brezpilotnih zrakoplovov zavezniških držav nad Slovenijo.

Na KZPS so povedali, da niso bil obveščeni o preletu brezpilotnika, ki je strmoglavil v Zagrebu. »Kontrola zračnega prometa Slovenije nadzira in vodi letalski promet in ne nadzoruje zračnega prostora.« so sklenili.

Delo kontrolorja zračnega prometa

Medtem je KZPS objavila razpis za 12 prostih delovnih mest kontrolor zračnega prometa. V aktualnem razpisu, ki je odprt do 31. marca 2022, iščejo 6 kandidatov za usposabljanje v Območni kontroli zračnega prometa Ljubljana in 6 kandidatov za delo v Letališki kontroli zračnega prometa Cerklje ob Krki. V povprečju od začetka usposabljanja do pridobitve dovoljenja za delo, preteče od 18 do 30 mesecev. V najboljšem primeru kontrolor zračnega prometa dobi svojo prvo licenco v 18 mesecih od začetka šolanja, dolžina šolanja je odvisna od tipa licence in od pravega, živega letalskega prometa s katerim dela. Ves ta čas je ob kandidatu prisoten licencirani kontrolor zračnega prometa – inštruktor.

Vsa šolanja so zelo natančno časovno vodena in predpisana, prav tako se vsa izvajajo na Brniku, na sedežu podjetju. Stroške šolanja v celoti krije podjetje.za povedali na KZPS.

Kontrolorji letenja skrbijo za varen in nemoten potek zračnega prometa, tako da koordinirajo letalski promet in skrbijo za varno razdaljo med posameznimi letali. Čeprav je njihova primarna skrb zagotavljanje varnosti, morajo voditi letala tako, da ne bi prihajalo do zamud oziroma da bi bile te čim manjše. Poleg tega, da omogočajo normalen in reden pretok zračnega prometa, dajejo tudi nasvete in podatke za varno in učinkovito izvedbo letov ter pomagajo pri preprečevanju trčenj letal, ko se ta gibljejo na manevrirnih površinah letališč.

Kontrolorji zračnega prometa morajo imeti za opravljanje svoje službe posebno dovoljenje - licenco, s katero izkazujejo zahtevana znanja in sposobnosti. Licenca se obnavlja vsako leto. Če teoretično in praktično preverjanje ni uspešno opravljeno, kontrolor ne dobi podaljšanja licence in svojega dela ne sme opravljati.

Kontrolorji zračnega prometa imajo natančno določen delovnik in stroga pravila glede časa dela in počitka. Obseg dela kontrolorjev v Sloveniji po zakonu ne sme presegati 160 ur, dela se vse dni v tednu, tudi ob praznikih, 24 ur neprekinjeno. Zakonsko predpisane mesečne oziroma letne delovne norme se ne sme preseči, dosledno je treba upoštevati tudi druge omejitve.

Najpomembnejša psihofizična sposobnost, ki jo pri svojem delu potrebuje je vid (dobro razločevanje barv), telesna zmogljivost in sluh. Izmed osebnostih lastnosti je bistvenega pomena odgovornost, iznajdljivost, potrpežljivost, mirnost, sposobnost timskega dela, komunikativnost, natančnost in samoiniciativnost. Potrebne intelektualne sposobnosti obsegajo sposobnost sklepanja, spomina, izražanja, analiziranja in koncentracije.

Kandidatom ponujajo strokovno usposabljanje za pridobitev dovoljenja za delo na visokem nivoju, dobre pogoje dela, stimulativen osebni dohodek in predvsem možnost strokovne rasti in razvoja na področju upravljanja zračnega prometa in izvajanja navigacijskih služb zračnega prometa.


Nova knjiga o slovenskih letalcih


Koledar objav

« Avgust 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31