Natisni to stran

Več kot 100 mladih spoznalo delo v Adrii Tehniki

Oceni ta prispevek
(7 glasov)
24 Mar 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Po dveh letih premora je Adria Tehnika ponovno odprlo svoja vrata vsem, ki so na začetku svoje poklicne oz. karierne poti in jih zanima svet letalstva.

Vzdrževanje letal je izjemno vznemirljivo področje. Na dnevu odprtih vrat so se obiskovalci sprehodili skozi različna delovna okolja in imeli možnost spoznati, kako potekajo bazna vzdrževanja letal, kakšna je vloga podpornih delavnic, spoznati delovanje letalskega motorja in sesti v pilotsko kabino. Kar je obiskovalce med drugim navdušilo, je tudi to, da ima podjetje Adria Tehnika svoj oddelek tehničnega izobraževanja, kjer se zaposleni lahko izobražujejo in tako pridobivajo mednarodne licence, ki so potrebne za opravljanje dela na letalih.

»Veseli me, da je toliko mladih izkazalo zanimanje in se udeležilo tega dogodka. Zanimanja je bilo namreč toliko, da bomo organizirali dodaten termin dneva odprtih vrat našega podjetja. Poklic letalskega tehnika je izrazito deficitaren in je zagotovo zanimiv ter perspektiven poklic. Temu pritrjujeta tudi raziskavi podjetij Airbus in Boeing, ki napovedujeta, da bo v naslednjih 20 letih potreba po kadrih v letalstvu še naraščala. Podjetje Adria Tehnika je v evropskem okolju prepoznano kot eden izmed vodilnih MRO-jev, dolgoročna sodelovanja s prepoznavnimi letalskimi prevozniki pa to še dodatno potrjujejo. Verjamem, da smo obiskovalcem dneva odprtih vrat uspeli približati raznolikost poklicev, ki jih letalstvo potrebuje, in jih, upam, tudi navdušili, ter da se bomo v prihodnosti še srečali,« je povedala Barbara Perko Brvar, namestnica izvršnega direktorja podjetja Adria Tehnika.

»Da smo lahko ponovno organizirali dogodek, kot je dan odprtih vrat, je bila za nas odlična novica, saj je izjemnega pomena, da lahko mladim približamo posebnost in edinstvenost poklicev v letalstvu. Verjamem, da so tovrstni dogodki nujni, saj pripomorejo k usmerjanju mladih in jim pomagajo pri pomembni odločitvi o izbiri njihovih kariernih poti,« je povzel Piotr Kaczor, glavni izvršni direktor skupine Avia Prime Group in Adria Tehnike.

Poljsko-češka skupina Avia Prime Group je specializirana za izvajanje storitev na področju vzdrževanja letal. Trenutno jo sestavljajo tri neodvisne družbe s tega področja: Linetech na Poljskem, Adria Tehnika v Sloveniji in JAT Tehnika v Srbiji. Skupina poleg tega dodatno ponuja vzdrževanje motorjev in testno celico pri izbranem izvajalcu ter izvajanje vzdrževanja pristajalnega podvozja pri JAT Tehniki v Srbiji. Med pandemijo Covid-19 je Avia Prime stremela k nudenju podpore svojim strankam s tem, da jim je ponudila t. i. Airline Aid Package (paket letalske pomoči). V ponudbo je bila vključena možnost parkiranja letal na daljša obdobja ter njihovo vzdrževanje med tem obdobjem.

Foto: Adria Tehnika

Nova knjiga o slovenskih letalcih