Natisni to stran

Lobo Leasing naročil 15 Pipistrelovih letalnikov Nuuva V300 hVTOL

Oceni ta prispevek
(7 glasov)
06 Apr 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Pipistrel in Lobo Leasing Limited, globalna lizinška družba za najem helikopterjev sta podpisala pismo o nameri za nakup 15 avtonomnih tovornih letal Nuuva V300 hVTOL.

Sporazum potrjuje zavezanost Lobo Leasinga in Pipistrela k razvoju novih rešitev z možnostjo vertikalnega vzleta in pristanka ter okolju prijaznih in trajnostnih rešitev zračnega prometa.

Nuuva V300 je optimalna hVTOL UAV rešitev za potrebe prevoza tovora na razdaljah do 400km. Naenkrat lahko prepelje 3 kubične metre oziroma 460 kg tovora. Zasnovan je tako, da deluje 10x bolj ekonomično kot današnji helikopterji, ne potrebuje vzletno-pristajalnih stez in prinaša večjo varnost in zanesljivost. Nuuva V300 temelji na 15 letnih Pipistrelovih izkušnjah z električnim letalstvom in 8 letnih izkušnjah z letali brez posadk.

Po sporazumu bosta Lobo leasing in Pipistrel sodelovala pri izdelavi letalnika, povezovanju uporabnikov in vlagateljev. Lobo leasing bo na podlagi izkušenj poskrbel za uporabo Nuuve na različnih logističnih področjih in nalogah po vsem svetu.