Natisni to stran

Na Brniku pristala tri letala Qatar Amiri Flight

Oceni ta prispevek
(14 glasov)
15 Maj 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Včeraj in danes so na Brniku pristala tri letala Qatar Amiri Flight. Airbus A340 reg. A7-HHK, A320-232 reg. A7-AAG in B747-8KB(BBJ) reg. A7-HHE. A340 in A320 sta priletela iz Istanbula, B747 pa iz Abu Dabija.

V Sloveniji je danes zvečer prispel katarski emir šejk Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani. Katarski emir se v Sloveniji mudi na uradnem obisku, in sicer na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja. Jutri ga bo sprejel tudi predsednik vlade Janez Janša.

Sogovornika bosta v pogovorih spregovorila o bilateralnih odnosih, situaciji na Bližnjem vzhodu, Afganistanu ter ruski invaziji na Ukrajino ter o njenih posledicah na širšo mednarodno skupnost.

Odnosi med Republiko Slovenijo in državo Katar so prijateljski, brez odprtih vprašanj. Redni dialog poteka na visoki kot tudi na delovni ravni. Uradni obisk predstavlja priložnost za promocijo sodelovanja na področju gospodarstva, predvsem na področju energetike. Med Katarjem in Slovenijo namreč obstaja neizkoriščen gospodarski potencial. Gospodarsko sodelovanje med državama je omejeno prvenstveno na blagovno menjavo, veliki razvojni načrti Katarja v prihodnjih desetih letih pa predstavljajo poslovno priložnost tudi za slovenska podjetja.

Odhodi letal so predvideni jutri.