Natisni to stran

British Airways ponovno z ljubljanskega letališča v London

Oceni ta prispevek
(12 glasov)
24 Maj 22
Napisal
Objavljeno v Novice

British Airways bo z ljubljanskega letališča danes ponovno vzpostavil lete na londonski Heathrow.

Britanski prevoznik bo na eno največjih prometnih vozlišč na svetu ponujal pet letov tedensko – vsak torek, sredo, petek, soboto in nedeljo. Povezavo bo v primerjavi s preteklo sezono okrepil, z zgodnejšim začetkom in pogostejšim letenjem.

British Airways, nosilec letalske alianse Oneworld, danes vrača lete med ljubljanskim letališčem in največjim londonskim letališčem Heathrow. V britansko prestolnico bo ponujal pet letov na teden, s popoldanskim odhodom vsak torek in sredo ter večernimi leti ob petkih, sobotah in nedeljah. Lete bo opravljal z letaloma airbus A320 in A321.

Podrobnejši vozni red je na voljo tukaj.

Dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija je vrnitev britanskega nacionalnega prevoznika na ljubljansko letališče pozdravila z besedami: »Veseli smo, da British Airways z letenjem v tej poletni sezoni začenja že tako zgodaj in bo več čas povezave ponujal pet tedenskih frekvenc. Predstavlja dobrodošlo pridobitev naše mreže letov. Pričakujemo močno povpraševanje v obe smeri – s strani turistov, ki bodo odkrivali prelepo Slovenijo in potnikov, ki se bodo odpravljali raziskovat Veliko Britanijo.«

Poleg prevoznika British Airways lete v London z ljubljanskega letališča ponujata tudi dva nizkostroškovna prevoznika. Wizz Air leti trikrat tedensko na londonski Luton, easyJet pa šestkrat tedensko na londonski Gatwick.