Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Air France dvakrat dnevno z ljubljanskega letališča v Pariz

Oceni ta prispevek
(8 glasov)
31 Maj 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Letalski prevoznik Air France krepi povezavo z ljubljanskega letališča v Pariz. Število frekvenc bo z današnjim dnem podvojil – na letališče Charles de Gaulle bo letel dvakrat na dan. Tako bo ponudil večji obseg letenja, kot ga je z ljubljanskega letališča zagotavljal pred epidemijo Covida-19.

Letalska povezava z ljubljanskega letališča na pariški Charles de Gaulle se bo močno okrepila. Prevoznik Air France z obstoječe dnevne frekvence prehaja na dvakrat dnevno letenje. Potniki bodo lahko izbirali med jutranjim letom ob 6:45 in popoldanskim letom ob 15:05. Urnik letenja je z dopoldanskim prihodom na pariško letališče ugoden tudi za nadaljevanje letalskih poti naprej po svetu.

Air France bo letenje z Brnika na letališče Charles de Gaulle opravljal s 100-sedežnim letalom Embraer 190.

Ob uvedbi dveh dnevnih letov med Ljubljano in Parizom je regijska direktorica prodaje skupine Air France – KLM Ildiko Mc Partlin-Kiss dejala: »Zelo me veseli, da smo uvedli dodaten dnevni let iz Ljubljane v Pariz, kar priča o veljavi in zaupanju, ki ga ima letalska družba Air France na slovenskem trgu. Dodaten let bo prinesel odlično povezanost z ostalimi destinacijami, kamor leti Air France, ure poletov pa so idealne za načrtovanje vikend pobega v Pariz. Nadejam se, da bo s povečanim obsegom storitev Slovenija kmalu pozdravila veliko tujih turistov z vseh koncev sveta.«

Zadovoljstvo nad krepitvijo letalske povezave v Pariz je izrazila tudi dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija: »Izjemno zadovoljni smo, da se naše dolgoletno uspešno partnerstvo z Air France zdaj nadgrajuje s še močnejšim nastopom na trgu, ki celo presega predkoronski obseg letenja. Pariz se po številu potnikov uvršča med najbolj priljubljene destinacije z ljubljanskega letališča, zato smo veseli, da bomo potnikom lahko omogočili še pestrejšo izbiro neposrednih letov tja in možnosti nadaljevanja poti do drugih kontinentov.«

S pogostejšimi leti Air France je Pariz trenutno destinacija z največjo frekvenco letov z ljubljanskega letališča. Lete v francosko prestolnico ponuja tudi nizkostroškovni letalski prevoznik Transavia France, in sicer dvakrat na teden na letališče Orly.

Z Letališča Ljubljana direktne lete do naslednjih destinacij trenutno ponujajo spodaj našteti prevozniki:

Air France dvakrat dnevno v Pariz,

Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico,

Air Serbia dvanajstkrat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Niš,

British Airways petkrat tedensko v London, Heathrow,

Brussels Airlines petkrat tedensko v Bruselj,

easyJet šestkrat tedensko v London, Gatwick,

flydubai štirikrat tedensko v Dubaj (od julija naprej dnevno),

LOT Polish Airlines dnevno v Varšavo,

Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München,

Swiss International Airlines dnevno v Zürich,

Transavia trikrat tedensko v Amsterdam,

Transavia France dvakrat tedensko v Pariz, Orly,

Turkish Airlines desetkrat tedensko v Istanbul,

Wizz Air dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi in trikrat tedensko v London, Luton.

V poletnem voznem redu pričakujejo še vzpostavitev letov prevoznika Air Montenegro v Tivat in prevoznika Israir v Tel Aviv.

 


Koledar objav

« Avgust 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31