Natisni to stran

Vodenje Javne agencije za civilno letalstvo bo prevzela Andreja Kikec Trajković

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
04 Jun 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Vlada je s položaja direktorja Javne agencije za civilno letalstvo Republike Slovenije s 5. junijem 2022 razrešila Roka Marolta in na mesto vršilke dolžnosti direktorja Javne agencije za civilno letalstvo imenovala Andrejo Kikec Trajković.

Vršilka dolžnosti je imenovana od 6. junija 2022 in sicer do imenovanja novega direktorja po izvedenem natečajnem postopku, za dobo največ šestih mesecev. Sicer pa ima gospa Kikec Trajković več kot 10 letne izkušnje z delom na Javni agenciji za civilno letalstvo (v nadaljevanju CAA). Od leta 2012 je bila na CAA zaposlena kot vodja Sektorja za navigacijske službe zračnega prometa, kjer se je ukvarjala s področjem certificiranja ponudnikov storitev ATM/ANS, TO, nadzorom, notranjimi revizijami, vzpostavitvo in vzdrževanjem sistema vodenja v letalstvu in sodelovanja pri pripravi različnih regulativnih aktov iz njenega področja.  Pred tem je 9 let delala na področju prava v odvetniški pisarni ter na Okrožnem sodišlu v Kranju.

ga. Andreja Kikec Trajković
ga. Andreja Kikec Trajković

 

Rodila se je v Nemčiji, po selitvi v Slovenijo pa je preživela mladost v vasi Gornja Bistrica v Prekmurju. V srednji šoli je bila prejemnica Zoisove štipendije za nadarjene dijake. Po maturi pa je študij nadaljevala na ljubljanski fakulteti za pravo, kjer je diplomirala 1. oktobra 2003. Po končanem študiju se je še isto leto zaposlila v odvetniški pisarni v Murski Soboti. Pravniški državni izpit je opravila 4. februarja 2009, uspešno pa je zaključila tudi izobraževanje za mediatorja na Inštitutu za mediacijo in arbitražo pri Odvetniški zbornici Slovenija. Zaradi želje po nadaljnjem izobraževanju se je vpisala še na podiplomski študij Pravo in upravljanje nepremičnin na Evropski fakulteti za pravo v Novi Gorici. Z odliko je magistrirala leta 2015 z naslovom ”Odgovornost letalskega prevoznika za škodo v primeru smrti ali poškodbe potnika”. Po magisteriju je študij nadaljevala še na doktorskem študiji na isti fakulteti v Novi Gorici ter maja 2020 uspešno zagovarjala doktorsko disertacijo na temo ”Nepogodbena odgovornost deležnikov v letalstvu zaradi škode povzročene drugemu.”

Od marca 2012 je bila zaposlena na CAA, najprej kot pravni nadzornik, kasneje kot letalski nadzornik. Od maja 2016 je bila vodja sektorja za navigacijske službe zračnega prometa (ATM/ANS) in notranji revizor na področju aerodromov in letalske plovnosti. Hkrati je bila tudi pomočnica vodje skladnosti in varnosti pri CAA. Je tudi predavateljica letalske zakonodaje ter sodeluje v procesu usposabljanja novozaposlenih na CAA in je članica Komisije za izobraževanje inšpektorjev v Sloveniji. Ob delu se redno še udeležuje številnih strokovnih izobraževanj, v zadnjih desetih letih jih je uspešno zaključila že preko 70. 

Dosedanji direktor Javne agencije za civilno letalstvo, gospod Rok Marolt, se seli na Ministrstvo za finance, kjer je bil imenovan za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja. Na Ministrstvu za finance bo v ožji ekipi ministra Klemna Boštjančiča, direktorja nekdanjega slovenskega nacionalnega letalskega prevoznika Adrie Airways. 

Foto: Javna agencija za civilno letalstvo