Natisni to stran

Aerodroma Portorož ima novega direktorja

Oceni ta prispevek
(3 glasov)
30 Jun 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Skupščina delničarjev družbe Aerodrom Portorož je na današnji seji sprejela odločitev o spremembi vodstva družbe.

Z dosedanjim direktorjem Robertom Kranjcem, ki je preteklih 14 let vodil družbo, je bil sklenjen sporazumni dogovor o prekinitvi sodelovanja. Delegati skupščine so se dolgoletnemu direktorju zahvalili za njegovo odgovorno delo in prizadevanja v preteklem obdobju.

Novi direktor družbe Aerodrom Portorož je postal Bernard Majhenič, ki ima 25 let v sektorju transporta in logistike. V preteklih devetih letih je bil direktor mariborskega Javnega podjetja Marprom d.o.o., pred tem je svojo poslovno pot razvijal v okviru družbe Veolia Transport d.d., kjer je sedem let opravljal delo direktorja komerciale in razvoja za jadransko regijo.

Glavna naloga novega direktorja bo nadaljnji razvoj Aerodroma Portorož v smeri energijske učinkovitosti ter vzpostavljanje novih letalskih povezav z namenom strateškega pozicioniranja Portoroža in slovenskega primorja kot privlačne turistične destinacije.

Lani so na letališču v Portorožu zabeležili 14.730 letalskih operacijah in 27.517 gostov, kar je skoraj 5000 več kot leta 2020. Leta 2019 pa so zabeležili 17.333 letalskih operacij in 28.881 potnikov.