Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Izjava Iva Boscarola ob požarih na Krasu

Oceni ta prispevek
(9 glasov)
23 Jul 22
Napisal Ivo Boscarol
Objavljeno v Novice

Osupljiv požar na Krasu je žal potrditev moje ugotovitve, da je ta del Slovenije požarno najbolj ogrožen.

Spomnili se boste, da sva s hčerko pred časom donirala občini Ajdovščina denar za večnamenski regionalni helikopterski center na letališču v Ajdovščini, ki bi pokrival tudi področje Krasa in Trnovske planote. Hitra akcija iz zraka lahko namreč prepreči požar velikih razsežnosti.

Kakšen požar se lahko razvije v kratkem času lahko žal vidimo te dni, ko spremljamo nečloveške napore gasilcev in prostovoljcev v boju z neukrotljivim ognjem ter trepetamo ali bodo uspešni ali ne. To je boj v peklenski vročini za vsako hišo, drevo in življenje. Res so heroji, od prvega do zadnjega.

V zahvalo za njihov trud, v vzpodbudo, da bodo zdržali naslednje dni, za motivacijo prostovoljcem, da se jim pridružijo in zato, da bodo vedeli, da vsi Slovenci cenimo to, kar počnejo za naravo in prebivalce Krasa, sem se odločil, da prispevam tudi jaz po svojih močeh. Vladi bom doniral enak znesek, kot ga bo za gasilce in prostovoljce namenila sama, tako da bo podvojila znesek nagrade. Brez dvoma si zaslužijo čim večjo nagrado, ki pa bo glede na njihov nesebični trud še vedno premajhna.

Držimo pesti za naše junake in vsi pomagajmo po svojih močeh!
Ivo Boscarol

 

Foto: Slovenska vojska


Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31