Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Skrajšan delovni čas letališča Portorož

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
29 Avg 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Zaradi pomanjkanja kontrolorjev letenja bo od 3. do 6., od 13. do 16. ter 26. septembra 2022 skrajšan delovni čas letališča Portorož. Skladno z zakonom so v tem času prilagodili obratovanje letališča Portorož od 10. do 18. ure

V Kontroli zračnega prometa Slovenije (KZPS) so za sierra5 zapisali, da je vzrok za začasna zaprtja izključno v bolniških odsotnostih, ki so v tej poletni sezoni nadpovprečne. Namesto običajnih 11,5 ur bo letališče odprto 8 ur dnevno. Naj spomnimo, da je bil Notam za skrajšan delovni čas letališča Portorož (LJPZ) objavljen tudi v začetku avgusta. Do skrajšanja obratovalnega časa pa potem ni prišlo. Zaradi gašena požarov na Krasu pa je bilo letališče za letala Slovenske vojske 9. avgusta dejansko odprto do 21 ure zvečer. Tudi Aerodrom Edvard Rusjan Maribor (LJMB) je bil letos zaradi pomanjkanja kontrolorjev letenja zaprt trikrat po dve uri. Obe letališči imata tudi sicer težave z zagotavljanjem lastnega strokovnega kadra, ki je potrebno za nemoteno obratovanje letališč (varnostno osebje, gasilci, …).

Kontrola zračnega prometa v Sloveniji je v domeni KZPS. Izvajajo območno kontrolo zračnega prometa in na štirih letališčih (LJLJ, LJMB, LJPZ, LJCE) v Sloveniji tudi letališko in priletno kontrolo zračnega prometa. Zaposlenih imajo 108 kontrolorjev zračnega prometa. »Priletno in letališko kontrolo zračnega prometa na LJMB in LJPZ izvaja ena oseba. Trenutno število kontrolorjev, ki posedujejo licenco za opravljanje te vrste vodenja in kontrole zračnega prometa, je skupaj na obeh letališčih 18. Konec leta 2019 jih je bilo 19 (en delavec se je upokojil). V obeh enotah je zaposlenih po 9 kontrolorjev zračnega prometa. Ob tem imamo za vsako enoto v “rezervi” enega kontrolorja zračnega prometa, stalno zaposlenega v območni kontroli zračnega prometa Ljubljana, ki nadomeščata izpade osebja. V normalnih okoliščinah je število kontrolorjev zračnega prometa v obeh enotah zadostno. S tem številom smo redno omogočali tudi izredne odprtosti letališč.« so za sierra5 zapisali v KZPS.

 »Glede na to, da gre v 90 % za najavljene mednarodne lete, se skrajšanje delovnega časa občutno ne bo poznalo. Predlagani začasni skrajšani delovni čas smo skupaj s Kontrolo zračnega prometa Slovenije prilagodili glede na najave, torej tako, da čim bolj ustrežemo vsem svojim gostom. Glavnina letov se zgodi ravno med 10. in 18. uro, zato je ta delovni čas prilagojen, da brez motenj ali sprememb sprejmemo in odpravimo vsa letala, ki so najavljena.« so za sierra5 zapisali v družbi Aerodrom Portorož.

Kontrolorji zračnega prometa na Letališču Edvarda Rusjana Mariboru in na Letališču Portorož svoje delo opravljajo v različnih časovnih razporeditvah v okviru dopoldanske in popoldanske izmene. V obeh omenjenih enotah izmena traja 8 ur in 15 min. Treba pa je poudariti, da pri tem lahko neprekinjeno delo na frekvenci oziroma operativni poziciji traja največ tri ure, po tem pa je treba kontrolorju zračnega prometa zagotoviti 1 uro počitka. “Priletno in letališko kontrolo” na vsakem od omenjenih letališč izvaja po en kontrolor. Za zagotavljanje odprtosti letališča 8 ur in 30 min, zadoščajo trije kontrolorji zračnega prometa. Za zagotavljanje daljše odprtosti primerno več. »Obratovalna časa obeh letališč se usklajujeta dvakrat letno. Tako v zimskem prometnem obdobju obe letališči obratujeta praviloma v 8 urni odprtosti, medtem ko je v poletni sezoni obratovalni čas podaljšan. Praksa preteklih let je pokazala, da je trenutno število zaposlenih v obeh enotah primerno. Za poletno prometno obdobje 2022 smo v Portorožu za dnevno izvajanje nalog načrtovali štiri kontrolorje zračnega prometa. Z njimi bi zagotovili ustrezno obratovanje, kot je to bilo vsa leta do sedaj. Žal pa smo se soočili z okoliščinami, na katere nimamo vpliva.« so sklenili na KZPS.

Nove zaposlitve bi prinesle povečanje stroškov tako na strani delodajalca kot na strani uporabnikov zračnega prostora (višje terminalne pristojbine), ob tem pa takšna zaposlitev ne bi bila zagotovilo, da se kaj podobnega ne bi ponovilo. Pridobitev dodatne licence za delo na novi lokaciji (kontrolorja, ki sicer že ima licenco za drugo pozicijo) pa zahteva najmanj večtedensko šolanje, ki je v času poletne sezone praktično neizvedljivo.

Kot zanimivost lahko povemo, da na KZPS razmišljajo tudi o uvedbi tehnologije remote or virtual tower, ki omogoča delo kontrolorjev iz oddaljene lokacije npr. sedeža KZPS na Brniku. Odločitev o tem pa še ni sprejeta.

Na letališču Portorož so letos, v prvih sedmih mesecih, gostili 19.557 gostov, kar je 27 % več kot lani ali 43 % več kot leta 2020 ter celo 16 % več kot rekordnega leta 2019.

Foto: Arhiv sierra5

 


Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31