Natisni to stran

Na Letališču Portorož povečali število potnikov

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
05 Sep 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Na Letališču Portorož, tretjem mednarodnem letališču v državi, so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta zabeležili 27 % rast prihoda potnikov.

Od januarja do konca julija letos so tako na letališču pozdravili 19.557 potnikov, kar je 27 % več kot v enakem obdobju lani, 43 % več kot leta 2020, ki ga je sicer zaznamovala pandemija covid-19, in celo 16 % več od doslej rekordnega leta 2019. Največ, kar 80 % vseh letal, ki pristanejo na portoroškem letališču, prihaja iz tujine.

"Letališče Portorož, ki bo septembra obeležilo 60. obletnico svojega delovanja, postaja vse bolj nepogrešljiva infrastruktura, ki izdatno podpira uspešni turizem na slovenski Obali in v njenem zaledju, saj ima dobre cestne povezave tako s središčem Slovenije kot s sosednjimi regijami. Letališče uporabljajo v največji meri enomotorna in dvomotorna, batna in turbopropelerska letala splošnega letalstva s kapacitetami do 10 sedežev ter občasno tudi nekaj večjih dvomotornih turbopropelerskih letal s kapacitetami do 60 sedežev ter manjša poslovna dvomotorna reaktivna letala." so zapisali v Aerodromu Portorož.

Odličen promet na Letališču Portorož je zasluga tudi predanih zaposlenih, ki s prisrčno dobrodošlico in odlično opravljenimi storitvami zadovoljijo potrebe njihovih gostov. V prihodnje si bodo prizadevali servis še nadgraditi, hkrati pa bodo ob praznovanju 60. jubileja predstavili tudi ambiciozne načrte za razvoj letališča, ki so v skladu s sodobnimi smernicami trajnostnega razvoja evropskih in svetovnih letališč. To bodo naredili v sklopu tradicionalnega dneva odprtih vrat, ki bo letos potekal v soboto, 24. 9. 2022. Prepričani so, da so lahko z bolj trajnostnim poslovanjem še konkurenčnejši, hkrati pa nudijo zanesljivo in trdno oporo turističnim ambicijam slovenske Obale in njenega zaledja.