Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Skytrax: Katarci še sedmič najboljši

Oceni ta prispevek
(4 glasov)
25 Sep 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Qatar Airways je bil še rekordno sedmič imenovan za najboljšo letalsko družbo na svetu. tako imenovane ”Oskarje v svetu letalske industrije” so podelili v petek v Langham Hotelu v Londonu. Nagrade Skytrax se podeljujo od leta 1999.

Glavni izvršni direktor koncerna Qatar Airways Group, njegova ekselenca gospod Akbar Al Baker je ob prejetju prestižne nagrade povedal: ”Biti imenovan za najboljšo letalsko družbo na svetu je bil vedno cilj Qatar Airwaysa od njegove ustanovitve, ampak zmagati sedemkrat in hkrati prejeti še več ostalih nagrad, je dokaz trdega dela naših neverjetnih zaposlenih. Njihova stalna predanost in prizadevanje je zagotoviti našim potnikom najboljšo možno izkušnjo, ko letijo s Qatar Airways. Poleg omenjenih nagrad letos praznujemo še našo 25. obletnico in rad bi se iskreno zahvalil vsem našim potnikom, ki so glasovali za nas. Vaša podpora nas vsak dan žene k še večjim dosežkom, cenimo vašo zvestobo in želimo vam ustvariti nepozabne spomine, ko letite s Qatar Airways.”
Drugo mesto je zasedla letalska družba Singapore Airlines, na stopničke se je povzpel še en arabski prevoznik in sicer Emirates, leseno medaljo je prejel japonski ANA All Nippon Airways, peterico najboljših pa zaključuje avstralski Qantas Airways. V celotni raziskavi ter anketi je sodelovalo več kot 350 letalskih prevoznikov. 
Gospod Edward Plaisted iz Skytraxa je ob podelitvi nagrade Qatar Airwaysu povedal: ”Prejeti nagrado za najboljšo letalsko družbo na svetu v letu 2022 je veliko priznanje visokim standardom družbe Qatar Airways ter priznanje za trdo delo in predanost vsakega člana osebje letalske družbe, da bi zadovoljili svoje stranke. Qatar Airways je bila največja letalska družba, ki je dosledno letela ves čas pandemije, pri čemer njihova mreža nikoli ni padla pod 30 destinacij in to odločnost so stranke očitno dobro prepoznale. Za Qatar Airways je doseči to priznanje že sedmič edinstven in izjemen dosežek, zato jim res čestitamo za ta uspeh.”

Največji zmagovalci letošnjega izbora, Qatar Airways, je skupaj zbral kar 9 nagrad. Isto število nagrad je prejel še Singapore Airlines. V Severni Ameriki je bil najuspešnejši prevoznik Delta Air Lines z zmago v 6 kategorijah, medtem ko je v Evropi dominiral Turkish Airlines s prejetimi 4 nagradami, vključno z nagrado najboljšega letalskega prevoznika v Evropi. Za Evropo lahko izpostavimo še prvo nagrado v zgodovini na tem izboru za airBaltic, ki je prejel nagrade za najboljšo letalsko družbo v vzhodni Evropi, nagrado za najbolj napredno družbo v Evropi, za najboljše letalsko osebje v vzhodni Evropi in za najboljšega nizkocenovnika v vzhodni Evropi. Glavni izvršni direktor in predsednik airBaltic-a, gospod Martin Gauss, je ob razglasitvi nagrajencev povedal: ”V airBaltic-u nenehno delamo na izboljšavah ter invacijah. Imamo neverjetno motivacijo, predanost ter strast do tega, kar počnemo. Ponosen in počaščen sem, da sem danes prejel to nagrado v imenu naše ekipe in da vidim, da so naše trdo delo in trud prepoznani v mednarodnem merilu.”
Najboljših 20 letalskih družb na svetu ter še nekaj ostalih zanimivih do 100 mesta (uvrstitev na lestvici v letu 2021):

1. Qatar Airways (1)
2. Singapore Airlines (2)
3. Emirates (4)
4. ANA All Nippon Airways (3)
5. Qantas Airways (8)
6. Japan Airlines (5)
7. Turkish Airlines (17)
8. Air France (10)
9. Korean Air (22)
10. Swiss International Air Lines (18)
11. British Airways (11)
12. Etihad Airways (21)
13. China Southern Airlines (12)
14. Hainan Airlines (9)
15. Lufthansa (13)
16. Cathay Pacific Airways (6)
17. KLM Royal Dutch Airlines (16)
18. EVA Air (7)
19. Virgin Atlantic (24)
20. Vistara (28)

21. Finnair (31)
24. Delta Air Lines (30)
25. Iberia (35)
28. Aegean Airlines (36)
32. Austrian Airlines (27)
40. Ryanair (57)
51. Vueling Airlines (48)
55. EasyJet (50)
60. United Airlines (60)
61. SunExpress (114)
63. Eurowings (72)
64. SAS Scandinavian (62)
67. TAP Portugal (77)
68. American Airlines (76)
70. airBaltic (101)
73. LOT Polish (68)
75. Brussels Airlines (69)
80. flyDubai (102)
83. Air Malta (80)
84. Norwegian (75)
92. Air Serbia (109)
93. Wizz Air (96)
97. Air Dolomiti (107)
98. ITA Airways (-)
 
Naši južni sosedje se s Croatio Airlines ne uvrščajo med najboljših 100 na svetu, zaslediti jih je zgolj na 6 mestu med prevozniki v Vzhodni Evropi, za airBaltic-om, LOT-om, Air Serbio, Wizz Air-om, CSA Czech Airlines-om ter pred Tarom-om, Ukraine International Airlines, BlueAir-om ter Bulgaria Air-om. 

Singapore Airlines je ponovil uspeh iz lanskega leta z zmago v kategoriji za najboljše kabinsko osebje. Ta kategorija ostaja v domeni azijskih letalskih družb.

1. Singapore Airlines
2. ANA All Nippon Airways
3. Garuda Indonesa
4. Thai Airways
5. Japan Airlines
6. Qatar Airways
7. Hainan Airlines
8. Asiana Airlines
9. EVA Air
10. Cathay Pacific

Kategorija za najbolj čista letala je po pandemiji dobila še večji pomen in tudi tukaj prevladujejo azijske družbe. Zmagala je ANA All Nippon Airways, na drugo mesto se je uvrstila družba Singapore Airlines, sledijo Japan Airlines, Qatar Airways in Hainan Airlines. Izpostavimo naj še kategorijo najboljših počitniških letalskih družb, tu je zmagal turški SunExpress, pred kanadskim Air Transat-om, sledijo TUI Airways, TUIfly in Vietravel Airlines. Med potovalnimi razredi ima najboljši prvi razred Singapore Airlines, najboljši poslovni razred je pri Qatar Airwaysu, najboljši ”premium” ekonomski razred je pri Virgin Atlantic, najbolje pa se v ekonomskem razredu potuje z Emiratesom. 

Spodaj bomo izpostavili še nekaj nagrad in prevoznikov, kateri so bolj prisotni v našem okolju, so zanimivi za nas kot popotnike po svetu ali pa so bili nagrajeni v posebni kategoriji: 

Aegean Airlines – najboljši regionalni letalski prevoznik v Evropi;
Air France – najboljši letalski prevoznik v Zahodni Evropi in tudi najbolj čista letala v Evropi;
AirAsia – najboljši nizkocenovni letalski prevoznik na svetu;
Bangkok Airways – najboljši regionalni letalski prevoznik na svetu;
British Airways – najboljše zemeljsko in kabinsko osebje v Evropi;
Delta Air Lines – najboljši letalski prevoznik v Severni Ameriki, najboljše zemeljsko osebje v Severni Ameriki, najboljše kabinsko osebje v ZDA, najboljši poslovni, ”premium” in ekonomski razredi v Severni Ameriki;
Emirates - najboljše multimedijske vsebine na letalih, najboljši ekonomski razred na svetu, najboljša postrežba v ekonomskem razredu, itd.
Ethiopian Airlines - najboljša letalska družba v Afriki;
Eurowings - najboljši nizkocenovnik v Nemčiji;
Finnair - najboljši letalski prevoznik in najboljše kabinsko osebje v Severni Evropi;
FlySafair - najboljši nizkocenovnik v Afriki;
Flynas - najboljši nizkocenovnik na Srednjem vzhodu;
Jetstar Airways - najboljši nizkocenovni letalski prevoznik v Avstraliji in v Pacifiku;
LATAM - najboljša letalska družba, najboljše zemeljsko in kabinsko osebje, najboljši poslovni razred in najbolj čista letala v Južni Ameriki;
Norwegian - najboljši nizkocenovni letalski prevoznik v Severni Evropi;
Qantas Airways - najboljša letalska družba, najboljša poslovni in ekonomski razred ter najbolj čista letala v Avstraliji in pacifiški regiji, najboljša postrežba v ”premium” ekonomskem razredu na  svetu;
Qatar Airways - najboljša letalska družba na svetu, najboljši poslovni razred na svetu, itd.;
Ryanair - najboljši nizkocenovni letalski prevoznik v Evropi;
Scoot - najboljši nizkocenovni letalski prevoznik na interkontinentalnih letih;
Singapore Airlines - najboljše kabinsko osebje in najboljši prvi razred na svetu, najboljša postrežba v prvem razredu, najboljši poslovni, ”premium” ekonomski in ekonomski razred v Aziji, itd.;
Sky Airline - najboljši nizkocenovni letalski prevoznik v Južni Ameriki;
Southwest Airlines - najboljši nizkocenovni letalski prevoznik v Severni Ameriki in v ZDA;
Star Alliance - najboljše združenje letalskih prevoznikov na svetu, itd.;
Turkish Airlines - najboljša letalska družba v Evropi, najboljša postrežba v poslovnem razredu, najboljša letalska družba v Južni Evropi in najboljši ekonomski razred v Evropi;
Vueling Airlines - najboljši nizkocenovni letalski prevoznik v Španiji.

Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31