Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

2. konferenca CAA o letalski varnosti

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
29 Sep 22
Napisal
Objavljeno v Novice

Po treh letih prisilnega premora je CAA ponovno organizirala konferenco o letalski varnosti.

Kriza zaradi izbruha epidemije covid-19 je vplivala na mednarodno letalstvo kot še nobena kriza od konca 2. svetovne vojne. Sedaj smo v fazi okrevanja, a Slovenija spada med države, kjer je okrevanje počasnejše, predvsem kar se tiče letalskega prometa na mednarodnih letališčih. Zagotavljanje varnega letenja pa zato ni prav nič manj pomembno.

V uvodnem govoru 2. CAA konference, ki je nedavno potekala v Kranjski Gori je v.d. direktorja Javne agencije za civilno letalstvo (CAA) dr. Andreja Kikec Trajković povedala: »Namen konference je le en – prispevati k letalski varnosti. Na tak ali drugačen način. Zakonodajalec v Bruslju in EASA pričujeta, da smo letalski organi in vsi slovenski deležniki v letalstvu skladni z zakonodajo EU. Zmožnost prilagajanja na spremenjene okoliščine, tudi krizne razmere, danes ne more biti več zgolj lastnost najboljših, temveč moramo vsi razviti to sposobnost. Ne samo posamezniki in organizacije, temveč celoten sistem civilnega, ali celo še več – celotnega letalstva v Sloveniji.«

Korak k večji varnosti v letalskem prometu je zagotovo tudi priznanje, ki ga je Mednarodna organizacija za civilno letalstvo (ICAO) podelila Ministrstvu za infrastrukturo ter Javni agenciji za civilno letalstvo za napredek na področju varnosti v letalstvu. Tovrstne nagrade so namenjene priznavanju pomembnega napredka držav pri izboljševanju varnostnega nadzora in varnostnih pomanjkljivosti ter pri izboljšanju učinkovitega izvajanja standardov in priporočenih praks ICAO, ki jih ta mednarodna organizacija ugotavlja v svojih programih nadzora. Leta 2019, ko je bil opravljen nadzor ICAO, je Republika Slovenija dosegla izjemen rezultat, saj je dosegla 82 odstotno implementacijo usklajenosti z mednarodnimi ICAO letalskimi standardi. V primerjavi z nadzorom iz leta 2010 je Republika Slovenija dosegla več kot 18 odstotni napredek. Priznanje Republiki Sloveniji je bilo podeljeno na posebni slovesnosti  ob odprtju 41. Skupščine ICAO, 27. septembra 2022, v Montrealu, v Kanadi

»Slovenija je v zadnjih letih naredila velik napredek pri vzpostavitvi učinkovitega sistema nadzora letalske varnosti in izboljšala učinkovito implementacijo standardov in priporočenih praks ICAO. Zaradi tega je Slovenija na skupščini ICAO v Montrealu,  dobila Priznanje "ICAO Council President Certificate in Aviation Safety". Priznanje smo sprejeli zaradi izboljšanja kazalcev doseganja letalske varnosti, kar je rezultat temeljitega pregleda ICAO sicer še v času pred epidemijo.« je povedal Srečko Janša, generalni direktor, Direktorat za letalski in pomorski promet, Ministrstva za infrastrukturo in dodal, da z delom še niso zaključili, saj da gre za kontinuiran proces. Veliko dela bo moralo biti vloženega še na področjih reguliranja letališč in preiskovanja letalskih nesreč. »Tako je naslednji izziv ureditev pravnih podlag, s katerimi se bodo podale tehnične in organizacijske zahteve za vsa slovenska letališča, ki niso regulirana s predpisi EU. Edino slovensko mednarodno letališče, ki ima certifikat v skladu s pravom EU je ljubljansko. Z novim predpisom bomo odpravili neskladja, ki jih je ugotovil ICAO in se nanašajo na certificiranje tistih mednarodnih letališč, za katera se ne uporabljajo predpisi EU, in tudi vseh drugih letališč.« je sklenil Janša.

Novi Pravilnik bo določil pogoje in zahteve za izdajo in veljavnost obratovalnega dovoljenja, obveznosti obratovalca, uporabo tehničnih specifikacij, priročnik aerodroma, podatke o aerodromu, letaliških službah, opremi in inštalacijah, vzdrževanje, območja aerodromskega prometa, zahteve za osebje in objekte ter usklajevanje z drugimi organizacijami. Gre za predpis, ki bo urejal tako mednarodna javna letališča kakor tudi druga letališča. Slednje pomeni korak naprej v zagotavljanju letalske varnosti.

Ob tem je Janša izpostavil dva pomembna segmenta, ki jih bodo urejali:  zahteve za reševalno in gasilsko službo, ter vpeljava cone aerodromskega prometa (angleško  ATZ, aerodrome traffic zone).

Na Ministrstvu za infrastrukturo se spopadajo s še enim ogromnim izzivom – to je novi Zakon o letalstvu. Dejstvo je, da po dveh desetletjih od sprejema zadnje spremembe zakona, novi zakon potrebujemo. Delo je vsebinsko izredno obsežno, saj razen manjših sprememb in dopolnitev, ni bilo v preteklih desetletjih vsebinskih sprememb obstoječega zakona. Za pripravo novega zakona, ki bo vsebinsko skladen s standardi ICAO, pravom EU in domačo realnostjo, pa je potrebno veliko napora in časa. Na ministrstvu se trudijo, da bi vsebine zaključili do konca tega leta.

Udeleženci 2. konference CAA o letalski varnosti so lahko prisluhnili več kot dvajsetim predavanjem s področja prava, poročanja o letalskih dogodkih in nesrečah, sistema upravljanja varnosti, terminologije, preiskovanja letalskih nesreč, postopkov v sili, najemanja letal, helikopterskih operacij, brezpilotnikov, vzdrževanja letal in letalske medicine s poudarkom na duševnem zdravju. Zalo koristna in poučna predavanja so minila v odprtem in tudi kritičnem dialogu, katerega cilj je bil razumevanje med posameznimi deležniki v letalstvu. 

Dr. Andreja Kikec Trajković je po konferenci povedala, da je bila konstanta obeh dni poročanje o dogodkih, ki je v službi varnosti v letalstvu in sklenila: »Ob tem pa je ključno zaupanje vseh, med vsemi. Pod vtisom živahne debate med udeleženci o pridnosti dronskega sveta pa je predlagala, da si skupaj zadamo cilj, da dronarje spremenimo v "prave letalce". Prisotni so se strinjali in se poslovili do naslednjega leta, ko bo agencija ponovno organizirala tak dogodek.«


Statistični podatki

Leta 2019 je preko Brnika potovalo nekaj več kot 1,7 milijona potnikov, kar je cca 5% manj kot v letu 2018, medtem ko je bilo v Evropi povečanje za 4,2%. Leto 2020 je zaznamovala epidemija. Letenje je bilo skoraj ustavljeno.  Na Brniku so zabeležili nekaj več kot 290.000 potnikov, kar je 83,1 % manj kot v letu 2019, medtem ko je Evropa beležila cca 70% zmanjšanje potnikov.  V letu 2021 se je stanje pričelo izboljševati. Na Brniku so zabeležili nekaj več kot 430.000 potnikov, kar je še vedno 75% manj kot v letu 2019. Evropa je v istem obdobju beležila 61,2 % manj potnikov.

Okrevanje v Sloveniji

V prvih sedmih mesecih leta 2022 je preko letališča na Brniku potovalo nekaj več kot pol milijona potnikov, kar predstavlja še vedno 50% manj kot v letu 2019. Podatki za Evropo pa kažejo zmanjšanje potnikov za 17,3% glede na 2019. Torej precejšnja razlika. Iz teh podatkov lahko verjetno sklepamo, da je zmanjšanje prometa in manjše število potnikov v Sloveniji poleg epidemije povzročil že pred tem tudi propad Adrie Airways konec septembra 2019.

Na Brniku se število letalskih prevoznikov sicer povečuje, toda še zmeraj so precej omejene možnosti potovanj, saj so frekvence teh letov omejene. Po drugi strani se to odseva v zelo visokih cenah letalskih vozovnic, saj se očitno ni vzpostavila ustrezna konkurenca. Na več destinacij iz Ljubljane leti izključno en prevoznik.

Subvencioniranje letenja v Slovenijo

V letošnjem poletju leti na Brnik 15 prevoznikov, ki opravljajo redne lete na 19 destinacij. Adria Airways je poleti 2019 letela na 24 destinacij. MZI in MGRT za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije izvajata določene aktivnosti. Med drugimi javne razpise za subvencioniranje  izvajanja letalskih povezav Ljubljane z mesti po Evropi in zagotavljanjem proračunskih sredstev za nižanje pristojbine za storitve navigacijskih služb zračnega prometa na terminalih (na vseh treh letališčih), s čimer upajo, da cena storitve ne bo odvračilno vplivala na izbiro prevoznikov za letenje v Slovenijo.

Vir: MzI

Foto: CAA

 


Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31