Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Prihodnost letalskega tovornega prometa

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
15 Mar 23
Napisal Sašo Jalšovec
Objavljeno v Novice

Prva letalska družba s tovornimi brezpilotnimi letali na svetu z licenco za delovanje v Evropi pridobiva zagonska sredstva

Razvijalec in operater tovornih brezpilotnih letal Dronamics, je eden uspešnejših evropskih zagonskih podjetij, ki je pričel s svojim delovanjem v Bolgariji. Razvijajo mala brezpilotna letala za prevoz tovora za povezovanje logističnih poti med manjšimi letališči. Obenem pa vlagajo v razvoj sistemov in logističnih poti, ki bodo pomemben del zračnega tovornega prometa prihodnosti. Dronamics je tudi prva licencirana letalska družba na svetu s tovornimi brezpilotnimi letali v Evropi.

Dronamics je že leta 2021 stopil v  partnerstvo z logističnim gigantom DHL. Zaradi komercialnih poti ter dostopa do sredozemske regije pa so izbrali Malto kot bazo za svoje nadaljnje poslovanje. Bolgarsko podjetje je že podpisalo namere o sodelovanju z več letališči v Evropi, kar jim je omogočilo pridobiti kar nekaj večjih partnerjev, med katerimi je tudi logistični velikan DHL.

Dronamics je letos pridobil dodatna sredstva za svoj nadaljnji razvoj. Zbrali so skupno 40 milijonov dolarjev iz skladov tveganega kapitala vlagateljev iz 12 držav. Sredstva so namenjena za nadaljnji razvoj na področju brezpilotnih letal za tovorni promet. Nova finančna spodbuda za Dronamics pa je tudi korak k ustanovitvi skupnega podjetja z vlagatelji s sedežem v Združenih Arabskih Emiratih. To bo razširilo njihove zmogljivosti in podprlo vzpostavitev novega središča za Bližnji vzhod in severne Afrike.

Foto: dronamics


Koledar objav

« Marec 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31