Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Skupina strokovnjakov na Korziki (slike)

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
11 Maj 08
Napisal Prebrano 2975 krat
Objavljeno v Novice
Na Korziki je danes, 12. maja, začela z delom skupina strokovnjakov Civilne zaščite, ki bo predvidoma do konca maja izvedla asanacijo kraja nesreče Adriinega letala, ki se je zgodila leta 1981.

Slike asanacije

Video francoske TV3

Na Korziki je danes, 12. maja, začela z delom skupina strokovnjakov Civilne zaščite, ki bo predvidoma do konca maja izvedla asanacijo kraja nesreče Adriinega letala, ki se je zgodila leta 1981. Skupina 60 pripadnikov Civilne zaščite se je na Korziki zbrala v nedeljo, 11. maja, in si s helikopterjem Slovenske vojske že podrobneje ogledala prizorišče nesreče na gori San Pietro.

Asanacija kraja nesreče bo potekala v sodelovanju s francoskimi oblastmi, pri tem bo francoska vojska zagotavlja logistiko za vojaški helikopter Slovenske vojske, izredno pomembno pa bo tudi sodelovanje lokalnih oblasti ter pomoč tamkajšnjih gasilcev, saj gre za izredno obsežno akcijo in zahteven teren. Akcija čiščenja območja nesreče in odstranjevanja razbitin letala naj bi se v skladu z operativnim načrtom za asanacijo, ki ga je aprila potrdila vlada in glede na predhodno opravljene simulacije, končala do konca maja. Nepredvideni dogodki, nedostopnost terena in nepredvidljive meteorološke razmere lahko vplivajo na podaljšanje roka za izvedbo akcije.

čŒiščenje območja nesreče, zbiranje letalskih razbitin in drugih ostankov nesreče naj bi potekalo do konca maja. Načrt za sanacijo je vlada sprejela v začetku aprila.

V skupini, ki bo izvedla celotno sanacijo kraja nesreče, bodo poleg pripadnikov Civilne zaščite tudi gorski reševalci, gasilci in pripadniki Slovenske vojske. V akciji na Korziki, ki bo podprta s srednje velikim transportnim helikopterjem cougar Slovenske vojske, bo sodelovalo 60 reševalcev pod vodstvom Bojana Kopača iz Uprave RS za zaščito in reševanje, so sporočili iz obrambnega ministrstva.

Več "Gori žalosti bomo vrnili mir"

Letalska nesreča, v kateri je umrlo vseh 180 potnikov in članov posadke, se je zgodila 1. decembra 1981.

Adria je po nesreči tokrat prvič komercialno poletela na Korziko. V posadki pa so bili kar trije piloti. Tokrat zaradi večje varnosti. Tu je nekaj ekskluzivnih fotografij.


adria_v_ajacciu_1.jpg


adria_v_ajacciu_2.jpg


adria_v_ajacciu_3.jpg


adria_v_ajacciu_4.jpg


adria_v_ajacciu_5.jpg


adria_v_ajacciu_6.jpg

adria_v_ajacciu_7.jpgas532_al_v_ajacciu.jpg


kako_se_obnasati_ob_helikopterju.jpg


na_oceh_policije.jpg


na_oceh_policije_1.jpg


sirokokoten.jpg


podvesna_kljuka.jpg


skupina.jpg


let_na_goro.jpg


gora_1.jpg


gora_3.jpg


gora_4.jpggora_5.jpg


gora_8.jpggora_7.jpg


gora_6.jpg


zveze.jpg

Fotografije: Borut Podgoršek

Nazadnje urejano na Četrtek, 26 Marec 2009 17:03

Koledar objav

« December 2022 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31