Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Opravljena posvetovanja o osnutku Nacionalnega programa razvoja civilnega letalstva

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
21 Jul 09
Napisal Prebrano 2578 krat
Objavljeno v Novice
V preteklem tednu so bila opravljena posvetovanja s predstavniki slovenske letalske industrije ter drugo zainteresirano javnostjo o osnutku Nacionalnega programa razvoja civilnega letalstva.


V torek, 14. t.m. se je minister za promet dr. Patrick Vlačič srečal s predstavniki slovenske letalske industrije. Sedemnajst udeležencev posveta, ki so zastopali mnenja slovenskih mednarodnih letališč, letalskih prevoznikov ter proizvajalca letal, je pozdravilo pripravljeni osnutek dokumenta, ki naj bi opredelil smernice za razvoj civilnega letalstva v Republiki Sloveniji do leta 2019. Podali so tudi več pripomb in sicer glede načina povezovanja pristojnih turističnih organizacij in akterjev v letalstvu in zmanjševanja administrativnih ovir, s katerimi se srečujejo. Velik poudarek je bil na oblikovanju novega nadzornega organa. Glede na sedanjo organiziranost države pri izvajanju nadzorne funkcije nad civilnim letalstvom so prisotni izrazili pričakovanje, da bo novi organ nudil vso podporo letalski industriji.

15. in 16. t.m. sta bili v tem okviru pripravljeni še dve javni posvetovanji, ki sta bili namenjeni vsem, ki v letalstvu delujejo in drugim zainteresiranim - predstavnikom javnih letališč, letalskih podjetij, klubov, vabljeni so bili tudi Fakulteta za strojništvo, Fakulteta za pomorstvo in promet ter Letalska zveza Slovenije. Javnih posvetovanj se je udeležilo le šest predstavnikov fakultet, Združenja pilotov in lastnikov letal AOPA, Letalske zveze Slovenije ter letališča Lesce. Vsi so pozdravili odločitev države, da pripravi tak strateški dokument in načeloma so se strinjali z vsebino. Podali pa so nekaj predlogov za dopolnitev predvsem glede delovanja in ureditve nekomercialnih dejavnosti in športnih letalskih aktivnosti.

Ministrstvo za promet bo še do konca julija prejemalo pisne predloge za dopolnitev osnutka Nacionalnega programa razvoja civilnega letalstva.

Besedilo osnutka je še vedno objavljeno na spletni strani Ministrstva za promet  (http://www.mzp.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/predlogi_predpisov/).

Nazadnje urejano na Torek, 21 Julij 2009 16:29

Koledar objav

« Februar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28