Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Star Alliance book and fly

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
26 Jul 09
Napisal Prebrano 3398 krat
Objavljeno v Novice

Načrtovanje, rezervacija in nakup na www.staralliance.com Popolnoma avtomatizirano orodje za spletno rezervacijo vozovnic "Round the world"

Združenje Star Alliance („omrežje, ki povezuje svet“) je nadgradilo svojo storitev nakupa vozovnic za lete okoli sveta („Round the World“), ki je zdaj strankam na voljo tudi prek spletnega mesta www.staralliance.com. Z novim orodjem, imenovanim „Star Alliance Book and Fly“, si lahko stranke izdelajo načrt potovanja okoli sveta ter zanj rezervirajo in kupijo vozovnice prek interneta 24 ur na dan in 365 dni v letu. Do zdaj je bilo mogoče na spletnem mestu izdelati le načrt potovanja okoli sveta, medtem ko je bilo treba opravila v zvezi z določitvijo cene in nakupom vozovnic urediti prek klicnih centrov prevoznikov, na prodajnih mestih ali pri potovalnih agencijah. Poleg prodaje prek spletnega mesta bodo vozovnice „Round the World“ še naprej na voljo tudi prek navedenih prodajnih poti.

star_alliance_logo_svg.png„Z orodjem Star Alliance Book and Fly se je naše spletno mesto preoblikovalo v prodajno pot za vozovnice 'Round the World', ki jih ponuja Star Alliance. Stranke lahko zdaj načrtujejo, rezervirajo in kupujejo lete prek spleta takrat, ko jim to najbolj ustreza,“ pravi Christopher Korenke, podpredsednik za komercialno področje pri Star Alliance. „S tehnološkega vidika je uvedba avtomatiziranega orodja za obdelavo zelo zapletenih načrtov potovanja resnično izjemen dosežek.“

Stranke imajo pri načrtovanju potovanja okoli sveta, ki ga nameravajo opraviti v okviru mreže letov Star Alliance in ki vključuje postanke v več mestih, na izbiro nešteto možnosti. Zato je orodje izdelano tako, da pomaga uporabnikom pripraviti načrt potovanja, ki ustreza njihovim potovalnim potrebam. Načrt potovanja je mogoče izdelati bodisi z vnosom želenega mesta v ustrezno polje ali s klikom na destinacije, prikazane na interaktivnem zemljevidu sveta. Destinacije so na zemljevidu označene z različnimi barvami, s čimer je omogočeno razlikovanje med tistimi, do katerih so na voljo direktni leti, in tistimi, ki so dosegljive le prek povezav s prestopanjem. Potem ko se izdela veljaven načrt potovanja, sistem prikaže predvideni znesek prevoznine v valuti države uporabnikovega stalnega prebivališča za izbrani razred potovanja.

Možnosti leta za vsak del potovanja so prikazane glede na razpoložljivost v realnem času. Za ustrezno doplačilo je mogoče izbrati dodatne možnosti ponudbe, na primer potovanje v višjem ekonomskem razredu. Ko stranka izbere lete za celotno potovanje, se prikaže končna cena, ki vključuje vse takse, doplačila in pristojbine. Po vnosu osebnih podatkov, potrebnih za obdelavo rezervacije, se ustrezni leti rezervirajo.

Stranka plača vozovnico prek spleta s kreditno kartico, svojo elektronsko vozovnico pa nato prejme po elektronski pošti. čŒe stranka v zvezi s tem potrebuje dodatno pomoč, se lahko obrne na različne klicne centre po vsem svetu.

Vozovnica „Star Alliance Round the World“ je eden od 12 produktov v zvezi z vozovnicami, ki jih ponuja Star Alliance. Vozovnice „Round the World“ so v primerjavi z enosmernimi ali povratnimi vozovnicami cenovno privlačne. Cene se določijo glede na razdaljo in razred potovanja. Stranke lahko izbirajo med tremi razdaljami, in sicer 29.000, 34.000 ali 39.000 milj. Vozovnice „Round the World“ so na voljo za potovanje v prvem, poslovnem ali ekonomskem razredu in veljajo eno leto. Poleg tega mreža Star Alliance ponuja tudi posebno vozovnico „Round the World“, ki je na voljo samo za potovanje v ekonomskem razredu in največ 26.000 milj, kupiti jo je treba sedem dni pred odhodom, omogoča pa tri do pet vmesnih postankov.

(Popolni podatki o prevoznini so na voljo na spletnem mestu www.staralliance.com.)

O Star Alliance:
Mreža Star Alliance je bila ustanovljena leta 1997 kot prvo zares globalno združenje letalskih prevoznikov, katerega cilj je bil omogočiti strankam, da bi dosegle vse dele sveta in da bi njihovo potovanje potekalo gladko. Združenje Star Alliance je leta 2008 prejelo nagrado Air Transport World Market Leadership Award, revija Business Traveller Magazine ga je izbrala za najboljše združenje letalskih prevoznikov v letih 2003, 2006, 2007 in 2008, revija Skytrax pa v letih 2003, 2005, 2007 in 2009. čŒlani združenja so Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, EGYPTAIR, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shanghai Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United in US Airways. Svetovna mreža letov je okrepljena z regionalnimi člani Adrio Airways (Slovenija), Blue1 (Finska) in Croatio Airlines (Hrvaška). Aegean Airlines, Air India, Brussels Airlines, Continental Airlines in TAM so sprejeti kot prihodnji člani. Mreža Star Alliance opravi dnevno več kot 17.000 letov na 916 destinacijah v 160 državah.

Za podrobnejše informacije se obrnite na tiskovni urad združenja:
Star Alliance Press Office
Tel.: +49 69 96375 183
Faks: +49 69 96375 683
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.staralliance.com
Nazadnje urejano na Nedelja, 26 Julij 2009 13:06

Koledar objav

« Februar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28