Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Star Alliance na spletu nudi vozovnice, ki veljajo za več letov

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
04 Nov 10
Napisal Prebrano 2498 krat
Objavljeno v Novice

Star Alliance, letalska mreža za Zemljo, je prvo združenje letalskih prevoznikov, ki prek spleta prodaja vozovnice za več poletov. Poleg vozovnice za potovanje okoli sveta lahko vse vozovnice za krožna potovanja Star Alliance rezervirate in kupite na www.staralliance.com. Tako lahko stranke načrtujejo potovanja v udobju svojega doma 24 ur dnevno, 365 dni na leto. Rezervacije je mogoče narediti kjer koli na svetu, vozovnice pa se samodejno izdajo v elektronski obliki. Program za rezervacije je trenutno na voljo v angleščini in japonščini, v prihodnje pa bo dodanih še več jezikov.

»V današnjem svetu je spletna prodaja bistvena distribucijska pot. Vozovnice našega združenja ponujajo edinstven način za raziskovanje velikega števila destinacij, ki jih pokrivajo letalske družbe članice, toda zaradi kompleksnosti vozovnic različnih letalskih prevoznikov avtomatizacija ni tako preprosta. Zato je še toliko bolj razveseljivo, da lahko zdaj po spletu ponudimo vozovnice za krožna potovanja različnih prevoznikov,« je dejal Christopher Korenke, podpredsednik združenja Star Alliance.

star_alliance_logo_svg.pngStar Alliance ponuja vozovnice za tri različna krožna potovanja: Azija, Severna Azija in Tihi ocean. Te vozovnice naj bi olajšale potovanje med destinacijami na območju Tihega oceana, polete pa izvajajo različni letalski prevozniki, člani združenja Star Alliance. Vozovnica za potovanje po Aziji omogoča potovanje med jugovzhodno Azijo, severno Azijo in jugozahodnim Tihim oceanom, vozovnica za Severno Azijo pa potovanja med Japonsko, Korejo in celinsko Kitajsko (vključno s Hongkongom SAR in Makaom SAR). Potniki lahko potujejo najdlje z vozovnico Tihi ocean, ki omogoča potovanje med Azijo, Avstralazijo ter tihomorsko obalo Kanade in ZDA. Stranke izberejo destinacije, ki jih pokriva ustrezna krožna vozovnica, in si tako ustvarijo svoj osebni krožni itinerar. Cena vozovnice se izračuna glede na skupno prepotovano razdaljo in potovalni razred, pri čemer lahko stranke izbirajo med prvim, poslovnim in ekonomskim razredom. Potovanje se mora začeti in končati v isti državi. Več podrobnosti in pogoje najdete na: www.staralliance.com.

Spletne rezervacije za krožne vozovnice so nadaljevanje uspešne uvedbe ponudbe »Book & Fly« pred več kot letom dni. »Book & Fly« potnikom omogoča načrtovanje, rezervacijo in nakup vozovnic za potovanje okoli sveta na www.staralliance.com. Od začetka tega leta je poleg angleščine »Book & Fly« na voljo tudi v japonščini.

O združenju Star Alliance:
Združenje Star Alliance je bilo ustanovljeno leta 1997 kot prvo resnično svetovno letalsko združenje, ki mednarodnim potnikom zagotavlja svetovne povezave, prepoznavnost in brezhibne storitve. Priznanje trga dokazujejo številne nagrade, med njimi Air Transport World Market Leadership Award, Best Airline Alliance revij Business Traveller Magazine in Skytrax. čŒlani so naslednji letalski prevozniki: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Blue1, bmi, Brussels Airlines, Continental Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, Shanghai Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United in US Airways. Air India in Ethiopian Airlines sta že napovedana kot prihodnja člana. Mreža Star Alliance opravi dnevno več kot 21.000 letov na 1160 letališč v 181 državah.

Nazadnje urejano na Četrtek, 04 November 2010 22:56

Koledar objav

« Februar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28