Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Aktiviranje enote za strateški letalski transport na Madžarskem - dopolnjeno

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
25 Avg 09
Napisal Prebrano 6410 krat
Objavljeno v Novice
c-17_zastave_img_4410.jpgV letalski bazi Papa je v ponedeljek, 27. junija, potekala slovesnost ob prevzemu prvega od treh strateških transportnih letal C-17 globemaster III. Ob navzočnosti visokih gostov članic iniciative Strategic Airlift Capability – SAC sta navzoče nagovorila tudi predsednik vlade Republike Madžarske in namestnik generalnega sekretarja zveze Nato Claudio Bisogniero.

Po besedah generalnega direktorja Direktorata za logistiko Igorja Nereda bo Slovenija letos koristila deset ur, prihodnje leto 40 ur in leta 2011 60 ur naleta. Slovenija je zakupila 60 ur na leto, kar pomeni 1,85-odstotni delež nakupa letal Slovenije, ki bodo plačani do leta 2012.

Operativni stroški so 1,89 odstotka in se bodo plačevali do konca življenjske dobe letal vsako leto sproti. To je prvo letalo, ki je kupljeno v okviru te iniciative, drugo letalo prispe septembra, tretje pa oktobra. Tako bo vzpostavljena zmogljivost, ki bo Sloveniji v prihodnje omogočala zagotavljanje strateškega zračnega transporta.

Poleg Slovenije v iniciativi SAC sodeluje še devet Natovih držav, in sicer Bolgarija, Estonija, Madžarska, Litva, Nizozemska, Norveška, Poljska, Romunija in ZDA, ter partnerski državi Finska in Švedska. Največ, kar tisoč ur, so rezervirali Američani, sledijo Švedi s 550 urami in Nizozemci s 500 urami. Najmanj, in sicer 45 ur, sta zakupili Estonija ter Litva. Skupno so države napovedale 3165 ur letenja, 335 nerazporejenih ur pa bodo države porabile za usposabljanje in mogoče tudi za prodajo. čŒe bi države članice SAC prijavile večje potrebe po letenju, v projekt pa lahko pristopi tudi kakšna nova članica, in bi te skupno presegle 4000 ur, obstaja možnost dodatnega nakupa letal C-17. Odločitev je v rokah držav članic, toda za zdaj potrebe po novem nakupu ni. Države se bodo same odločale o uporabi zakupljenih ur, če pa ne bodo porabile vseh, jih lahko prodajo ali posodijo drugim članicam iniciative, nato pa še drugim državam. Slovenija bo svoje ure porabila predvsem za strateški transport vojakov in opreme v Afganistan ter nazaj pa tudi za potrebe EU, Nata in ZN ter humanitarne potrebe. čŒe država A ne bo mogla napolniti letala do konca, bo lahko državi B ponudila neizkoriščen prostor na letalu in tako z državo B delila porabljene ure. Strošek ure letenja letala C-17 je približno 40.000 ameriških dolarjev. V ta strošek je vključeno vse, od stroškov nakupa letala, administrativnih stroškov, infrastrukture, vzdrževanja itn. Stroški letenja se torej ne plačujejo dodatno. Celoten strošek projekta za 30 let je ocenjen med petimi in šestimi milijardami ameriških dolarjev.

c-17_zastave_img_4422.jpg

Vsaka država članica iniciative SAC ima v odboru direktorjev (BoD) Natove organizacije za upravljanje strateškega zračnega transporta (Nato Airlift Management Organization – NAMO) enega člana. čŒlani odbora izberejo predsednika, čigar mandat traja leto dni, lahko pa se mu podaljša največ dvakrat. To funkcijo trenutno opravlja Bogdan Horvat, ki nam je povedal, da je NAMO organizacija, ki upravlja program strateškega zračnega transporta, od administracije, financ in organizacije do človeških virov itn. Med dolžnostmi te organizacije ni usklajevanje potreb po urah letenja, ki se najavljajo dvakrat na leto na načrtovalnih konferencah. Pri izvajanju misij oziroma poletov ima vedno prednost misija, ki varuje človeška življenja. Sporazum SAC (Memorandum of Understanding – MOU), ki ga je podpisala tudi Slovenija, določa tako imenovane prednosti misije, pri katerih ima vedno prednost misija, ki varuje človeška življenja, kar pomeni, da bi imela morebitna nujna evakuacija slovenskih vojakov prednost pred drugimi, tudi če bi bilo letalo že rezervirano. Rezervacije letal bodo vsem članicam iniciative vidne tudi na posebni spletni strani, ki je v pripravi.

V enoti za strateški letalski transport bo 131 pripadnikov držav članic iniciative, Slovenija pa ima glede na lastniški delež v njej zagotovljeni dve mesti. Eno že zaseda podčastnik, ki dela v poveljstvu enote za strateški zračni transport in je odgovoren za zagotavljanje administrativne podpore s področja splošne administracije ter finančnega poslovanja, drugo delovno mesto pa še ni zasedeno in predvidoma letos tudi ne bo. Vsaka država ima možnost popolniti vsako delovno mesto v enoti, vendar mora kader opraviti prešolanje. To pomeni, da lahko Slovenija popolni tudi delovno mesto pilota ali sopilota, namero pa izrazi na rednih sestankih odbora. Trajanje pogodb in višina plača sta odvisna od posamezne države, je povedal Horvat.

C-17 globemaster III
Gre za enega najbolj prilagodljivih zračnih transporterjev po uvedbi turbopropelerskega C-130 hercules. Največja prednost transportnega letala C-17 je prilet s tovorom opreme in oborožitve, vojaki ali kombinacijo omenjenega čim bliže enotam. Letalo je zelo uporabno tudi za vse številnejše humanitarne akcije in mirovne operacije po vsem svetu. Prevaža lahko praktično vso opremo, tudi opremo izrednih dimenzij. Opremljen je z veliko pasivnimi zaščitnimi sistemi, tudi s protiraketnim zaščitnim sistemom.

Od operativne uporabe leta 1995 so bila 203 letala dobavljena ameriškim letalskim silam, tako da bodo do leta 2011 ameriške letalske sile skupno dobile 213 letal C-17. Drugi naročniki zunaj ZDA so naročili 23 letal, od tega Avstralci štiri, enako tudi Kanadčani, letala pa so bila dobavljena v letih 2007 in 2008. Združeni arabski emirati so februarja letos naročili štiri letala C-17, Katar dve in iniciativa SAC tri. Angleži imajo šest letal C-17 globemaster III, razmišljajo pa o nakupu še enega. 


Servisi bodo potekali na Madžarskem v Papi. Boeing bo imel tam približno 70 strokovnjakov za oskrbo in vzdrževanje. Vse države, ki so kupile C-17, postanejo članice posebnega partnerstva (Globalmaster III Susteinment Partnership – GSP), s katerim jim je zagotovljeno vzdrževanje letal.

Video
Fotogalerija

Besedilo in fotografije: Borut Podgoršek

c-17_kabina_img_4428.jpgc-17_kokpit_img_4435.jpgc-17_prapor_img_4381.jpgpapa_c-17_gosti_aimg_4344.jpg kovanec1.jpgkovanec1a_c-17.jpgkovanec2a_c-17.jpgkovanec2_c-17.jpg spominski kovanci Boeinga in NAMA z motivom Heavy Air Winga in C-17


Nazadnje urejano na Torek, 08 December 2009 09:28

Koledar objav

« Februar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28