Pošljite nam besedila, fotografije in posnetke z letalskimi motivi na info@sierra5.net

Ponovno čarterska povezava med Slovenijo in Japonsko

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
31 Avg 09
Napisal Prebrano 2396 krat
Objavljeno v Novice
V soboto, 29. avgusta, pozno popoldne je na Letališču Jožeta Pučnika ponovno pristalo letalo Boeing 747-400 japonskega prevoznika JAL. Gre za nadaljevanje uspešnega celoletnega sodelovanja Slovenske turistične organizacije (STO), Aerodroma Ljubljana, turističnega gospodarstva in tujih partnerjev na področju neposrednih čarterskih letov z Japonske, ki so se pričeli prvič v lanskem letu.

V Slovenijo bo tako na osnovi skupnih prizadevanj STO in organizatorja mednarodnih potovanj JTB priletelo in odletelo še 350 japonskih turistov, katerim bo omenjeno letališče izhodišče za krožna potovanja po Sloveniji in Hrvaški.

Z ponovno vzpostavitvijo neposredne čarterske povezave iz Tokia je storjen pomemben korak naprej pri trženju slovenske ponudbe na za slovenski turizem vse pomembnejšem japonskem trgu, ki predstavlja veliko priložnost za nadaljnje povečanje števila gostov s te azijske države.

jal_b747_img2403.jpgLetalo, ki je v soboto pristalo pri nas, je bilo zelo dobro zasedeno, saj je bilo na njem 355 potnikov. Isto letalo je v večernih urah, prav tako zelo dobro zasedeno, s 349-imi potniki, odletelo proti osaškemu letališču Kansai. Sredi septembra pričakujemo ponovni, drugi prihod in odhod japonskega charterja.

Mag. Dimitrij Piciga, direktor Slovenske turistične organizacije: »Poleti letal JAL na Letališče Jožeta Pučnika so rezultat večletnih prizadevanj, še posebej pa v zadnjem letu, vseh partnerjev v projektu in potrditev dobrega sodelovanja pri zasledovanju cilja povečanja števila gostov in njihovih prenočitev s tega pomembnega azijskega trga. Razen drugih partnerjev, ki odlično predstavljajo in tržijo slovensko turistično ponudbo na tem trgu, je jutrišnji dogodek eden od pomembnih korakov naprej pri zasledovanju cilja 100.000 ustvarjenih nočitev s strani japonskih turistov.«

Shigeharu Maruyama, veleposlanik Japonske v Sloveniji: »Zelo se veselim ponovnega prihoda čarterskega poleta z Japonske v Slovenijo. Kljub svetovni recesiji in upadu števila japonskih gostov v drugih destinacijah razveseljuje rast števila japonskih turistov in njihovih prenočitev v Sloveniji. To dokazuje tudi rast prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije med japonsko ciljno skupino turistov. Slednje potrjujejo tudi zelo dobro zasedeni čarterski poleti z Japonske v Slovenijo. Uresničeni čarterski poleti so tudi plod odličnega sodelovanja med slovensko in japonsko državo.

Zmago Skobir, predsednik uprave Aerodrom Ljubljana: »Ponoven prihod japonskega prevoznika izraža zaupanje v našo sposobnost organizacije zahtevnih čarterskih projektov tudi v medcelinskem letalskem prometu. Hkrati je spodbuda ostalim prevoznikom in organizatorjem potovanj. Projekt je bilo moč uresničiti le ob maksimalni angažiranosti celotnega turističnega gospodarstva, politike in letališča, za kar si bomo prizadevali tudi v prihodnje.«

Vsi partnerji v projektu si bodo tudi v prihodnje prizadevali, da bi se tovrstno povezovanje Slovenije in dežele vzhajajočega sonca uspešno nadaljevalo.

Vir: www.lju-airport.si


Koledar objav

« Februar 2023 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28