Center za vodenje in kontrolo zračnega prometa bo gradil Imos

Javni razpis za gradnjo novega Centra za vodenje in kontrolo zračnega prometa je končan. Naročnik je na podlagi predloga strokovne komisije med dvanajstimi ponudniki izbral najugodnejšega, Imos d.d. Imosova ponudba je vredna 8, 2 milijona evrov. Gradnja Centra za vodenje in kontrolo zračnega prometa na Brniku naj bi se začela v začetku julija letos.

Na javni razpis sredi marca se je prijavilo 12 ponudnikov. Komisija je po pregledu ugotovila, da je šest ponudb popolnih, šest pa jih je izločila iz nadaljnjega izbora. V skladu z edinim merilom izbora, najnižjo skupno ceno, je bil nekaj dni pred uradnim zaključkom razpisa kot izvajalec izbran Imos d.d.

»Z izborom sem zelo zadovoljen«, je povedal direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije, mag. Franc Željko Županič. »Naš namen je, da z gradbenimi deli pričnemo v začetku julija letos. Center za vodenje in kontrolo zračnega prometa bo predvidoma končan v letu in pol, kar pomeni, da bomo pred poletjem 2011 začeli delovati v novih prostorih, saj so sedanji premajhni in neprimerni.«

Izbranega izvajalca del morata potrditi še nadzorni svet in vlada.