V preteklem tednu policijski helikopter poletel kar 13-krat

Teden od 31. avgusta do 6. septembra 2009 je v Letalski policijski enoti zaznamovalo nadpovprečno veliko število letov za potrebe helikopterske nujne medicinske pomoči, saj so policisti piloti v ta namen opravili kar 13 poletov.


Poleg so s policijskim helikopterjem štirikrat nadzirali državno mejo in mejno območje, trikrat pa sodelovali pri nadzoru prometa. Prepeljali so tudi enega dojenčka v inkubatorju.

Večinski del aktivnosti Letalske policijske enote je bil torej namenjen reševanju življenj, kar je tudi ena od glavnih nalog te enote. Manevrske sposobnosti helikopterjev omogočajo namreč hiter in neposreden dostop na kraj dogajanja, prevoz ljudi, opreme, pregled nad prostorom, tako da so nepogrešljivi pri različnih humanitarnih nalogah, kot so reševanje v gorah, nujna helikopterska medicinska pomoč, prevozi bolnikov in ponesrečencev, prevozi dojenčkov v inkubatorju idr. Nešteto je primerov, ko so lahko helikopterji učinkovito priskočili na pomoč in rešili dragoceno življenje ali preprečili hujše posledice.