Poletni vozni red Adrie Airways

Tako kot drugi letalski prevozniki je tudi Adria  Airways 28. marca prešla na poletni vozni red, ki bo veljal do 30. oktobra 2010. V rednem prometu stalno izboljšujejo vozni red ter dodajajo nove proge in frekvence letov na že obstoječih progah.

Adria Airways ima tako 242 tedenskih letov iz Ljubljane na 25 destinacij, večinoma v Evropi: štirikrat dnevno v Frankfurt, v Muenchen in na Dunaj, trikrat dnevno v Bruselj in v Zuerich, dvakrat dnevno v Pariz, Prištino in v Skopje, dvanajst letov na teden v Tirano, enajst letov tedensko v Carigrad in devet v Amsterdam, sedem letov na teden v London, v Moskvo in v Sarajevo ter šest tedenskih letov v Beograd. Od februarja 2004 Adria Airways in Montenegro Airlines med Ljubljano in Podgorico že od februarja 2004 letita pod skupno oznako - Adria Airways leti v Podgorico štirikrat tedensko, Montenegro Airlines pa mesti povezuje dvakrat na teden. Adria Airways opravi pet letov tedensko v Kobenhavn in v Varšavo, štirikrat tedensko v Kijev, trikrat tedensko v Atene, dvakrat tedensko sezonske lete v Barcelono, Madrid, Manchester in v Stockholm ter enkrat tedensko v Dublin. Na progi  Dunaj – Frankfurt med tednom letijo trikrat na dan. Adria Airways je s 1. marcem poletela na novi redni progi – iz Ljubljane v Beograd.

adria_crj_img_3124.jpg

V sodelovanju z drugimi letalskimi prevozniki, posebno s člani združenja Star Alliance, katerega članica je Adria Airways, omogočajo zelo dobre in cenovno ugodne povezave po vsem svetu.

V poletni sezoni 2010 povezuje Adria Airways s čarterskimi leti, ki jih opravlja v sodelovanju s turističnimi agencijami, Ljubljano s številnimi počitniškimi destinacijami, predvsem v Sredozemlju. Iz Ljubljane bodo tedensko leteli na naslednja letališča: v Grčijo na Kreto (Heraklion in Hania), Rodos, Kos, Santorini, Karpatos, Mikonos, Kefalonijo, Krf, Zakintos, Skiatos, Samos, Hios, Lezbos, Lefkas/Preveza, Kavala in Tasos, v Španijo na letališče Palma de Mallorca, v Bolgarijo v Varno, ter še na Djerbo v Tuniziji, na Malto in v Turčijo v Antalyo. Sharm el Sheikh in Hurgada v Egiptu sta trenutno edini čarterski destinaciji, kamor leti slovenski letalski prevoznik celo leto.

Slovenski letalski prevoznik bo iz Gradca letel na Kafalonijo, iz Celovca v Kavalo in iz Trsta na otok Kos.


Poletni vozni red 2010
<
  Število letov na teden Število dodanih tedenskih letov glede na lansko poletje Dnevi letenja
Atene 3   2, 4, 7
Amsterdam 9   vsak dan
Barcelona 2   4, 7
Bruselj 19   vsak dan
Beograd 6   1, 2,3,4, 5,7
Carigrad 11 2 vsak dan
Dublin 1   6
Dunaj – Schwechat 21   vsak dan
Frankfurt 25   vsak dan
Kijev – Borispol 4   2, 4, 5, 7
Kobenhavn 5   1, 2, 4, 6, 7
London – Gatwick 7   vsak dan
Manchester 2   3, 6
Madrid 2   4, 7
Moskva –Sheremetyevo 7   vsak dan
Muenchen 26   vsak dan
Pariz – Charles de Gaulle 14   vsak dan
Podgorica 4, (2)   1, 2. 3, 4, (5,7)